Kun siskolla on kokemusta kahden lapsen hankkimisesta sijaissynnytyksellä, parempaa neuvonantajaa ei voisi toivoa.

36-vuotias Amerikkalainen TV-tähti Khloé puhuu siskonsa Kim Kardashianin kanssa sijaissynnytyksestä tosi-TV sarjassaan Keeping Up with The Kardashians. Hän paljastaa, että lääkärit ilmoittivat hänelle, että hänellä olisi korkean riskin raskaus jos hän päättäisi kantaa oman toisen lapsensa. Hän sanoo, että lääkäri oli ”huolissaan” viimeaikaisten terveystarkastusten jälkeen.

Hän kertoo siskolleen Kimille lääkäreiden ilmaisseen, että hän ei todennäköisesti kykene synnyttämään toista lasta.

”En aio mennä yksityiskohtiin kameroiden läsnäollessa, mutta he sanoivat, että minulla on noin 80 prosentin mahdollisuus saada keskenmeno.”

Kim Kardashianilla on puolestaan kaksi lasta, jotka ovat tulleet maailmaan sijaissynnytyksellä. Hän suosittelee sitä myös siskolleen.

”Minulla oli rehellisesti paras kokemus sijaissynnytyksestä. Vaikka synnytys on uskomaton kokemus, rakkaus lapsiaan kohtaan tuntuu aivan samalta, vaikka joku muu olisikin se joka synnyttää.”

Sijaissynnytys suomessa

Sijaissynnytykseen tähtäävät hoidot ovat toistaiseksi kiellettyjä Suomessa hedelmöityshoitolain 8 § 6 mom. perusteella. (Hedelmöityshoitoa ei saa antaa, jos on syytä olettaa, että lapsi aiotaan antaa adoptiolapseksi.) Keskustelua ei-kaupallisesta sijaissynnytyksestä on ollut esillä laajasti pohjoismaissa ja lainsäädännön tarkastelua toivotaankin useiden tahojen toimesta.

Lähde: Keeping Up With The Kardashians / Youtube