Nettisukupolvi, millenniaalit, tekevät asioita toisella tavalla kuin aiemmat sukupolvet.

Seksi ei ole niin vahvasti nykypäivän nuorten ja nuorten aikuisten mielessä kuin saattaisi olettaa. Aiemmin tutkimus on paljastanut, että nettisukupolvi harrastaa vähemmän seksiä ja nyt tuore tutkimus on tuonut ilmi, että nettisukupolveen kuuluvat menettävät neitsyytensä myöhemmällä iällä kuin aiemmat sukupolvet.

Next Steps -projektin tutkimukseen osallistui yli 16 000 ihmistä ja sitä varten tutkijat seurasivat vuosien 1989 ja 1990 välillä syntyneitä 14-vuotiaasta lähtien. University College Londonin johtamassa tutkimuksessa paljastui, että yksi kahdeksasta osallistujasta oli neitsyt vielä 26-vuotiaana, kun taas Metron mukaan aiemmissa sukupolvissa noin yksi 20:stä oli kertonut olevansa neitsyt 26-vuotiaana.

Nykyisin määrä voi Metron mukaan olla myös suurempi, sillä osa osallistujista ei ollut suostunut vastaamaan kysymyksiin seksielämäänsä liittyen. Tutkimuksesta uutisoineen The Independentin mukaan analyytikot ovat spekuloineet, että ylialtistuminen pornolle ja “intiimiyden pelko” voivat olla syypää tälle ilmiölle.

“Millenniaalit ovat kasvaneet hyperseksuaalisuuden kulttuurissa, joka on luonut intiimiyden pelon”, psykoterapeutti Susanna Abse sanoi.

“Naiset ovat aina valmiita seksiin kauniinen, kovine vartaloineen ja miehillä on pysyvät erektiot. Tämä on pelottavaa nuorille”, hän jatkoi.

Tutkimuksessa selvisi myös, että yli 90 prosenttia heistä, jotka olivat menettäneet neitsyytensä, olivat tehneet sen 19-vuotiaaksi mennessä. Tämän lisäksi tutkimuksessa ilmeni, että vain yksi prosentti osallistujista harrasti seksiä ensimmäisen kerran 23-26-vuotiaana.

The Independentin mukaan tutkimustulokset ovat samankaltaiset kuin vuoden 2016 yhdysvaltalaistutkimuksessa, jossa ilmeni, että vain 44 prosenttia teinitytöistä oli harrastanut seksiä ensimmäisen kerran verrattuna 58 prosenttiin, jotka olivat tehneet niin 25 vuotta sitten. Samankaltainen havainto tehtiin myös pojista: 47 prosenttia oli harrastanut seksiä teini-ikäisenä, kun heidän vanhempien ikäpolven suhteen vastaava määrä oli 69 prosenttia.

Metro huomauttaa, että positiivinen puoli tutkimustuloksissa on se, että jos olet neitsyt parikymppisenä, ei se ole mitenkään poikkeuksellista, vaan on monia muitakin sinun ikäisiä, jotka eivät halua harrastaa seksiä. On myös tärkeä muistaa, että seksi on henkilökohtainen valinta: siinä ei ole mitään hävettävää, että harrastaa suojattua, suostumuksella tapahtuvaa seksiä eikä siinä ole mitään hävettävää, jos sanoo seksille kiitos, mutta ei kiitos.

Lähde: The Independent, Metro