Nauti tyydyttävästä seksielämästä ja pidä nämä asiat kaukana makuuhuoneesta

Nämä asiat voivat varmistaa sen, että seksielämä hiipuu ja lakanoiden välissä lähinnä vain nukutaan.

Aktiivinen, hyvä seksielämä on monille pariskunnille tärkeää, mutta sitä pitää vaalia, jotta se pysyy hyvänä. Siksi makuuhuone kannattaisi pyhittää parin omaksi rauhan tyyssijaksi, mutta monissa kodeissa makuuhuone ei kuitenkaan ole sitä.

Asiantuntijat kertoivat HuffPostille yleisiä makuuhuoneeseen liittyviä tapoja, jotka voivat haitata sen intiimiyttä ja joista kannattaisikin luopua, jotta seksielämä – ja parisuhde – eivät kärsi.

Arjen aikatauluista puhuminen sängyssä

Parien täytyy tietysti keskustella tällaisista asioista, jotka liittyvät arjen pyörittämiseen – kumpi hakee lapset päiväkodista, mitä seuraavana päivänä syödään ynnä muuta sellaista – mutta makuhuoneeseen nämä puheet eivät kuulu, etenkään kun on rauhoittumassa nukkumaan ja saa olla kumppaninsa kanssa kaksin ja lähekkäin.

”Tällaisissa keskusteluissa on vain jotain, joka nitistää intiimiyden ja romantiikan makuuhuoneesta”, terapeutti Danielle Kepler sanoi.

Puhelin mukana sängyssä

Tämä on varmasti lukuisille pareille tuttu tilanne: kumpikin makoilee sängyssä peiton alla ja keskittyy siihen, mitä oman puhelimen näytöltä näkyy ja loppuilta meneekin siinä, kunnes täytyy nukahtaa. Psykoterapeutti Alena Gerst kuitenkin suosittelee pitämään puhelimen pois makkarista.

”Kun olet puhelimen parissa, uppoudut onlinemaailmaasi ja on kuin vieressäsi olevaa ihmistä ei olisi olemassa”, hän sanoi.

”Kun kumppanisi sanoo jotain tai pyytää huomiotasi, et ehkä edes kuule häntä tai pyydät odottamaan, koska sinulla on kiire räplätä puhelintasi. Tämä ei todellakaan rohkaise intiimiyttä”, hän jatkoi.

Lapset ja lemmikit pääsevät sänkyyn

Tältä on tietysti mahdotonta välttyä aina, jos perheessä on pieniä lapsia, jotka kaipaavat vanhempiensa lohtua ja läheisyyttä, mutta on parempi pyrkiä siihen, ettei siitä tule jatkuva tapa.

”Olen neuvonut monia miehiä, jotka ovat valittaneet siitä, että tulevat sänkyyn ja kumppani nukkuu sängyssä lapsen kanssa ja se muuttaa sitä, miten he suhtautuvat koko huoneeseen – se ei ole heidän huone enää”, miesten neuvomiseen erikoistunut terapeutti Kurt Smith kertoi Huffington Postille ja jatkoi, että tästä voi tulla helposti kaunan, kiistojen ja etääntymisen aiheuttava tekijä parien välille.

Sama pätee myös lemmikkeihin. Jos kissa tai koira nukkuu sängyssä parin kanssa, voi se häiritä sekä yöunia että parin läheisyyttä.

Makkarista on tullut sotkuinen

Makuuhuoneeseen saattaa aivan huomaamattakin kertyä erilaista tavaraa: yöpöydällä on pino kirjoja, lattialla vaatetta, jotka kuuluisivat pyykkiin ja kenties nurkissa pyörii lasten lelujakin. Smithin mukaan tällainen sotku ja ylimääräiset roinat tappavat intiimiyden.

”Mies kertoi minulle aiemmin syksyllä, että heidän makuuhuoneensa ei ole kovin romanttinen tai intiimiyttä aiheuttava hänelle, koska siellä on niin paljon tavaraa. Hän myönsi olevansa myös osasyyllinen siihen”, Smith sanoi.

Töiden tekeminen makkarissa

Parien kannattaisi pyrkiä pitämään työelämä ja vapaa-aika tasapainossa ja siinä auttaa se, ettei töitä tuo mukanaan makuuhuoneeseen. Jos on aivan välttämätöntä vastata työsähköpostiin tai työpaikalta tulevaan puheluun, se kannattaa tehdä muualla kuin makkarissa, jotta se pysyisi rauhallisena ja romanttisena paikkana.

”Haluat yhdistää sängyn ja makuuhuoneen rauhallisuuteen ja romantiikkaan, ei työhön liittyvään stressiin. Tee itsellesi, nukkumistavoillesi ja kumppanillesi palvelus ja pidä makkari töistä vapaana alueena”, Kepler kehotti.

Makkarista on tullut toinen olohuone

Tämä pätee etenkin lapsiperheisiin, että vanhempien makuuhuoneesta tulee toinen olohuone. Välillä lasten voi antaa viettää aikaansa siellä, mutta hauskuus ja oleskelu on parempi silti pyrkiä pitämään olohuoneessa.

”Joukko puolisoita on kertonut minulle, että he rakastavat lapsiaan, mutta eivät voi sietää sitä, että ovat menettäneet heidän yksityisen tilansa kodista”, Smith paljasti.

”Päämakuuhuoneesta voi tulla helposti myös lasten leikkihuone, mutta jos arvostat intiimiyttä ja rauhaa, ei näin pitäisi antaa tapahtua”, hän jatkoi.

Makkarissa vietetään aikaa uutisten parissa

Uutisten parissa voi olla jatkuvalla syötöllä, kiitos älylaitteiden. Oman parisuhteen kannalta olisi kuitenkin parempi, että sängyssä uutiset unohtaisi.

”On luonnollista haluta loikoilla sängyssä ja lukea päivän tapahumista. Ongelma on siinä, että huomio pitäisi kiinnittää rauhalliseen aikaan ja kumppaniin. Päivän uutiset, etenkin näin myrskyävinä aikoina, voivat saada lukijan pois tolaltaan ja laukaista stressivasteen”, Gerst huomautti.

Jos makkarissa olevan television jättää auki näyttämään uutislähetyksiä tai selailee somesyötteitä, luo se päinvastaisen vaikutuksen, mitä toivoisi tapahtuvan, kun on rauhoittumassa yöunille ja nauttimassa läheisyydestä kumppaninsa kanssa.

”Lopulta kumppani täytyy laittaa etusijalle”, Gerst totesi.

Lähde: HuffPost


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.