Kehosi saattaa tietämättäsi olla jatkuvassa tulehdustilassa. Katso listaltamme, mitä ruokia sinun tulisi välttää.

Syödessämme epäterveellisiä ruokia mietimme usein vain painoamme. Painon nousu ei kuitenkaan ole ainoa ongelma näissä ruuissa, vaan ne voivat aiheuttaa myös tulehdustilan kehoomme. Näitä ruokia ei missään nimessä tule syödä paljon. Katso, onko listalla sinun paheitasi.

 1. Valkoinen leipä
  Valkoinen leipä ei missään nimessä ole ystäväsi, sillä se aiheuttaa kehossasi tulehdustilan nopeasti sen syötyäsi. Vehnäjauhoissa ei ole tarpeeksi hitaasti sulavia kuitua ja ravinteita, ja kehosi sulattaa vaalean leivän sen vuoksi liian nopeasti. Mitä nopeammin kehomme sulattaa ruuan, sitä nopeammin verensokerimme ampaisee ylös, mikä puolestaan aiheuttaa insuliinipiikin kehossamme ja sitä kautta tulehduksen.

 2. Uppopaistettu ruoka
  Uppopaistettu ruoka on monen salainen pahe. Nämä ruuat eivät kuitenkaan pelkästään lihota, vaan ovat vahingollisia myös muuten. Uppopaistetut herkut ovat nimittäin merkittävä tulehdusten aiheuttaja. Vaihda ensi kerralla ranskalaiset vaikkapa omenalohkoihin tai pieneen salaattiin, ja kehosi kiittää sinua.

 3. Sokeri
  Sokeri tekee monesta ruuasta ja juomasta paremman makuisia, ja onkin ymmärrettävää, että sitä löytyy niin monista tuotteista. Moni kuitenkin käyttää sokeria aivan liikaa, mikä aiheuttaa tulehdustilan koko kehossa. Tämä voi puolestaan aiheuttaa vuotavan suoliston oireyhtymän. Jos käytät sokeria paljon, koita vähentää sitä asteittain. Vähennä pikkuhiljaa sokerin määrää vaikkapa kahvissasi ja huomaat lopulta, että pärjäät loistavasti myös vähemmällä sokerilla!

 4. Maitotuotteet
  Maitotuotteiden tärkeyttä on mainostettu etenkin mennein vuosina paljon. Harva on kuitenkaan kertonut, että maitotuotteet saavat kehosi tulehdustilaan. Ne ärsyttävät suolistoa ja vaikeuttavat sen toimintaa. Oireita maidon aiheuttamasta tulehduksesta ovat muun muassa päänkipu, väsymys, nivelkipu ja ihottuma. Kokeile vaihtaa maitotuotteet kasviperäisiin tuotteisiin ja katso, miten se vaikuttaa oloosi.

 5. Leikkeleet
  Samalla kun vältät vaaleata leipää, sinun kannattaa vältellä myös leikkeleitä. Erilaiset lihasta valmistetut leikkeleet ovat pitkälle prosessoituja ja sisältävät paljon edistyneitä glykaation lopputuotteita, jotka aiheuttavat tulehdusta ja voivat johtaa paljon käytettyinä jopa paksusuolen syöpään.

Pyri poistamaan tai ainakin vähentämään näitä tuotteita ruokavaliostasi ja kehosi kiittää sinua! Jaa artikkeli myös terveydestään kiinnostuneille ystävillesi!

Lähde: Celebs Pulse