Lomamatkalla on tarkoitus rentoutua, mutta moni tekee virheitä, jotka voivat pilata ainakin osittain koko loman.

Rentoutuminen ei tietysti onnistu, jos tekee asioita, jotka estävät sen. Ja osa tekee juuri niin. Lomalla kannattaisi muistaa, että aivojen ja kehon ei ole tarkoitettu olemaan toiminnassa koko ajan. Niiden pitää antaa levätä. Siksi olisi tärkeää lukea läpi nämä alla olevat kohdat, jotta seuraavalla lomamatkalla rentoutuisi täydellisesti.

Moni sortuu ylisuunnittelemiseen

Lomaa ei kannata aikatauluttaa liian tarkkaan, koska se voi vain stressata, jota lomalla ei kaipaa. Kannattaa jättää esimerkiksi yksi lomapäivä kokonaan suunnittelematta.

Aterioiden väliin jättäminen

Jos loman ohjelma on liian tarkkaan suunniteltu, ei aikaa jää välttämättä jokaiseen ruokailuun. Lomallakin on hyvä syödä säännöllisesti.

Liian tiukka reittisuunnitelma

Kannattaa olla matkoilla valmis olemaan myös spontaani. Kaikkiin paikkoihin ei ole pakko ehtiä. Silloin voi löytää yllättäen esimerkiksi jonkin mukavan paikallisen ravintolan. Siellä syöminen voi olla todella mukavaa ja rentouttavaa.

Työsähköpostien tarkistaminen

Kun on lomalla, olisi työasiat hyvä unohtaa siksi ajaksi. Esimerkiksi työsähköpostia ei kannata mennä lukemaan lomamatkalla. Vai luuletko, että se ei aiheuttaisi lainkaan stressiä?

Oman lomamatkan vertaaminen muiden tekemiin lomamatkoihin

Oman loman ei tarvitse suuntautua yhtä mahtaviin maisemiin kuin esimerkiksi jonkun toisen matka, josta hän on laittanut kuvia Instagram-sivustolle. Oma lomamatka on ihan yhtä hyvä kuin muidenkin.

Liian vähäinen suunnittelu

Jotain kuitenkin kannattaa suunnitella etukäteen, että mitä lomamatkalla aikoo tehdä. Silloin ei ainakaan jää kaikista hyvistä kokemuksista paitsi.

Kaikista rutiineista luopuminen

Lomamatkalla voi unohtaa kaikki rutiinit, joita kotona tekee. Mutta ihan kaikkea ei kannata lomallakaan jättää tekemättä. Jos kotona käy säännöllisesti lenkillä, voi lomallakin käydä pari kertaa lenkkeilemässä tai esimerkiksi tekemässä pitkän lenkin hiekkarannalla.

Varaa vain kaikista halvimmat vaihtoehdot

Jokin halpa voi tarkoittaa huonoja kokemuksia. Joihinkin lomaan liittyviin asioihin ei kannata pistää mahdollisimman vähän rahaa. Esimerkiksi halpa majoitus jokaisena lomayönä voi pilata osittain koko loman, jos majoitus on todella epämiellyttävä kokemus.

Muista vielä, että et tee lomallesi epärealistisia suunnitelmia tai tuhlaa niin paljon, että sinulla tulee olemaan loman jälkeen rahaongelmia. Rentoutuminen on lomamatkalla suuressa osassa!

Lähde: Huffpost