Työtehtävien deadline painaa päälle tai tentti, johon pitäisi päntätä tunnollisesti, lähestyy uhkaavasti, mutta ajatukset harhailevat ja huomaat tekeväsi kaikkea muuta kuin sitä, mitä pitäisi.

Aina keskittymisestä ei tahdo tulla mitään, mutta onneksi voit koettaa parantaa keskittymistäsi erilaisten syötävien ja juotavien avulla. Keskittymistä parantaakseen ei kannata kuitenkaan popsia ihan mitä tahansa.

PureWow’n mukaan alle listatut kuusi asiaa ovat kuitenkin sellaisia, joista on sinulle apua keskittymisvaikeuksien taltuttamisessa:

Mustikat

Herkulliset mustikat tehostavat muistia ja lisäävät verenkiertoa sekä samalla vähentäen inflammaatiota keskushermostossa. Paljon antioksidantteja ja flavonoideja sisältäviä mustikoita kannattaa syödä integroivan ravitsemusvalmentaja Maria Marlowen mukaan kupillinen päivässä välipalana tai jogurtin kanssa.

Saksanpähkinät

Saksanpähkinöitä kannattaa napostella, koska niissä on alfalinoleenihappoa, omega-3-rasvahappoa, sekä lukuisia antioksidantteja, jotka parantavat keskittymistä ja mielen toimintaa. PureWow’n mukaan Journal of Alzheimer’s Disease -julkaisussa ilmestyneen tutkimuksen mukaan säännöllinen saksanpähkinöiden syöminen voi vähentää Alzheimerin taudin riskiä, parantaa muistia ja vähentää ahdistusta.

Matcha

Matchan (artikkelin kuvituskuvassa) suosio on noussut viime vuosina, mutta tämä vihreä juoma ei ole vain ohimenevä trendi. Matcha-tee auttaa parantamaan keskittymistä siinä olevan kofeiinin ja L-teaniinin yhdistelmän ansiosta, mutta toisin kuin kahvi, se ei aiheuta tärinää. Alankomaissa sijaitsevan Wageningenin yliopiston mukaan näiden kahden ainesosan yhdistelmällä on selviä vaikutuksia huomion pysyvyyteen, muistiin sekä häiriötekijöiden tukahduttamiseen.

Kurpitsansiemenet

Näissä siemenissä on paljon magnesiumia, sinkkiä ja muita mineraaleja, jotka auttavat rakentamaan ja korjaamaan aivosoluja, ja niitä kannattaisi nauttia vuoden ympäri. Kalifornian yliopiston tutkimuksessa on PureWow’n mukaan osoitettu, että riittämättömät sinkkitasot ovat kytköksissä Alzheimerin tautiin ja aivojen rappeutumiseen. Marlowe suosittelee syömään yhden unssin verran kurpitsansiemeniä päivässä lisäämällä niitä salaatteihin tai syömään sellaisenaan välipalana.

Tummat lehtivihannekset

Esimerkiksi pinaatti, lehtikaali ja rucola ovat esimerkkejä näistä tummista lehtivihanneksista, jotka ovat täynnä vitamiineja ja mineraaleja ja auttavat keskittymään. Federation of American Societies for Experimental Biologyn teettämässä tutkimuksessa ilmeni, että ne osallistujat, jotka söivät 1-2 kupillista tummia lehtivihanneksia päivässä viiden vuoden aikana, omasivat paremmat kognitiiviset kyvyt kuin 11 vuotta nuoremmalla, joka ei nauttinut niitä ollenkaan.

Vesi

Nestehukka voi johtaa hitauteen, pääkipuun ja sillä on PureWow’n mukaan yleisesti negatiivisia vaikutuksia aivojen ja kehon toimintoihin. Veden juominen voi autaa heräämään ja pysymään virkeänä iltapäivän väsyhetken iskiessä. Muista juoda riittävästi vettä pitkin päivää.

Lähde: PureWow