Luomiväri vaikuttaa yhdeltä yksinkertaisimmista meikeistä – sipaise luomiin ja olet valmis – mutta aina sekään ei mene ihan nappiin.

Virheisiin vaikuttavat muun muassa luomivärin sävy ja pigmentit.

Alle on listattu yleisimpiä virheitä ja keinoja välttää ne.

1. Luomivärin valitseminen silmien värin mukaisesti

Nyrkkisääntö on, että silmien värin vastavärin sävyjä käytettäisiin luomivärinä. Esimerkiksi vihreisiin silmiin sopii hyvin viininpunainen luomiväri, koska punainen ja vihreä ovat vastavärejä. Jos ehdottomasti haluat kokeilla omien silmien värin lähellä olevaa väriä, valitse sellainen sävy, joka ei jätä iiristä varjoonsa.

2. Häivytyksen unohtaminen

Useiden värien sekoittaminen luomella ja kulmaluulla luo upean lopputuloksen, mutta jos väreissä on nähtävissä selvät rajat, ei lopputulos ole enää järin upea. Muista siis häivyttää värit toisiinsa.

3. Meikkivoiteen laittaminen ennen luomiväriä

Laita aina luomiväri ensin ennen kuin laitat silmien alle meikkivoidetta. Muuten luomiväriä varisee alas ja olet tehnyt meikkivoidetyösi turhaan.

4. Kimaltelevien luomivärien käyttäminen ikääntyvissä luomissa

Hohtoiset luomivärit vievät huomion ryppyihin. Jätä kimaltelevat värit parikymppisten jutuksi ja valitse imartelevampia matta- tai satiinilopputuloksen antavia sävyjä sen sijaan.

5. Pelkän luomivärin käyttö

Luomiväri ei riitä yksistään, vaan kontrastiakin tarvitaan. Tumma ripsiväri ja rajaus reunustavat silmien muodon, luomiväri kirkastaa ja avaa silmiä.

Lähde: Women’s Health