Moni tekee tietämättään nämä mokat, kun yrittää pudottaa painoa.

Suurin osa meistä on varmaankin joskus ollut dieetillä tarkoituksenaan pudottaa painoa. Osa meistä on dieetillä nytkin.

Kun paino ei yrityksistä huolimatta laske, on se todella turhauttava tunne! Usein koko motivaatio laihduttamiseen voi mennä, jos tuntuu, että tuloksia ei tule.

Usein virheet on kuitenkin helppo korjata, jolloin tuloksia alkaa taas tulla!

Nämä ovat viisi isointa laihduttajien tekemää virhettä.

 1. Laske itse
  Kun käyt kaupassa, älä luota siihen, että pakkauksessa lukee ”kevyt” tai ”vähäkalorinen”. Esimerkiksi rasvattomissa tuotteissa on usein poikkeuksellisen paljon sokeria, ja laihduttajan kannattaakin aina laskea itse tuotteen todelliset kalorit.

 2. Saa jättää
  Lapsena meille opetetaan, että lautanen pitää syödä tyhjäksi. Aikuisena tämä ohje kannattaa heittää romukoppaan! Lopeta syöminen, kun olet täynnä, tai mielellään jo hieman sitä ennen.

 3. Vältä buffaa
  Suosi ravintoloita, joissa ei ole buffet-pöytää. Jos kuitenkin joudut buffan ääreen, hillitse itsesi. Voit kyllä syödä, mutta valitse terveellisiä ruokia ja pieniä annoksia. Vältä pastaa, leipää ja erilaisia kiusauksia, ja valitse sen sijaan salaattia, kasviksia hedelmiä ja vähärasvaista lihaa.

 4. Pysy erossa pikaruoasta
  Jos tarjolla ei ole muuta vaihtoehtoa ja joudut aterioimaan pikaruokalassa, tee järkeviä päätöksiä! Älä tilaakaan hampurilaista, vaan osta sen sijaan salaatti, vähärasvainen kastike ja kevytlimsa tai vesi. Myös pikaruokapaikoissa löytyy yleensä muutama terveellisempi vaihtoehto.

 5. Älä luovuta liian aikaisin
  Moni voi lopettaa dieetin liian aikaisin, jos elämässä tapahtuu jotain, joka vie energiaa ja sekoittaa pakan. Se on ihan ymmärrettävää, mutta jos dieettisi keskeytyy hetkeksi, palaa sen pariin heti, kun tilanne sen sallii!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: All Women’s Talk