Monella on samoja rutiineja, jotka ovat heidän tietämättään haitallisia esimerkiksi iholle.

Useiden nuorten, nuorten aikuisten ja aikuisten pitäisi jo tietää, että finnejä ei pitäisi puristella. Sitä tehdään kyllä, mutta monet tietävät, että se ei ole hyvästä.

Tämä on yksi tapa, jonka haitallisuus on tiedossa, mutta sitten on myös tapoja, joiden haitallisuus ei ole yhtä yleisesti tiedossa. Alla on esimerkkejä kaunistautumistavoista, jotka vahingoittavat sinua ja niistä olisi syytä luopua.

1. Liiallinen kuorinta

Liiallinen kuorinta tarkoittaa tässä tapauksessa päivittäistä kuorintaa kädessä pidettävällä laitteella tai rakeisella kuorintavoiteella. Ihotautilääkärit ovat suositelleet kuorinnan rajoittamista 1-2 kertaan viikossa, koska yksi yleisimmistä virheistä on käyttää liian kovakouraisesti yllämainittuja kuorintatapoja. Kuorintaan tarvitaan vain lievä paine ja pyörivät liikkeet. Jos kasvojen kimppuun käy samanlaisella innokkuudella kuin huonekalujen hiomiseen, on lopputuloksena ärtynyt ja punoittava iho, joka tuntuu kireältä ja hilseilee.

2. Kainalokarvojen ”sheivaus”

Tätä tuskin lopetat, mutta oletko koskaan huomannut kainaloidesi ihon kuivuneen ja vaurioituneen heti, kun olet poistanut kainalokarvat. Tämä reaktio ei ole hyvä asia. Mamamian mukaan tuore tutkimus sai selville, että joka kerta, kun kainalokarvoja höylää, jopa 20 prosenttia höylätystä ”tavarasta” on ihoa. Sen sijaan, että koettaisit kosteuttaa kainaloitasi, valitse suojaava, ei-kuivattava deodorantti, joka auttaa suojaamaan herkkiä ylimpiä ihokerroksia.

3. Meikkien kanssa nukkuminen

Joskus väsyneenä ajatus siitä, että voisi vain nukahtaa ilman, että pesee meikkejä pois, voi olla todella houkuttava. Mutta meikit kasvoilla nukkuminen on käytännössä kutsu rypyille pitää bileet kasvoillasi. Tämä johtuu Mamamian mukaan siitä, että meikki ja ulkoiset epäpuhtaudet hakeutuvat ihohuoksiin ja kun niihin ei kosketa, ne hajottavat kollageenia ja elastiinia, mitkä ovat ne kaksi asiaa, jotka auttavat ihoasi pysymään nuorekkaan näköisenä.

4. Ripsivärisi on vanhentunut

On olemassa yksi hyvä syy, miksi ei kannata sijoittaa pientä omaisuutta ripsiväriin: se vanhenee kolmen kuukauden kuluttua avaamisesta. Vaikka lempimaskaran heittäminen pois voi tuntua pahalta, on se parempi vaihtoehto kuin vanhentuneen tuotteen käyttö. Vuodesta toiseen saman, vanhentuneen ripsivärin käyttäminen voi johtaa ärsytyksen ja silmätulehduksiin.

Lähde: Mamamia