Sydämentykytyksiä aiheuttavien kauhuelokuvien joukossa on niin uudempia elokuvia kuin klassikoitakin.

Kauhuelokuvat ovat osa halloweenin viettoa ja tänä vuonna yhä useammat saattavat uppoutua niiden pariin, sillä halloweenin juhliminen tavalliseen tapaan ei välttämättä ole mahdollista koronaepidemian takia. Googlen mukaan kauhuelokuviin onkin kohdistunut enemmän kiinnostusta, ja ’horror films’ -haun määrä on kasvanut 2 750 prosenttia.

Kauhuelokuvia tehdään moneen makuun ja niitä yhdistellään myös muihin elokuvagenreihin. Jos kuitenkin haluaa katsoa todella pelottavia elokuvia, kannattaa laittaa pyörimään Hereditary – pahan perintö, Saw-elokuvasarjan ensimmäinen osa ja The Babadook, sillä GIGACalculator.comin teettämän selvityksen mukaan nämä kolme elokuvaa ovat kaikista kauhistuttavimpia, koska ne saavat sykkeen nousemaan eniten.

Selvitystä varten 2 542 kauhuelokuvien ystävää nimesi kyselyssä omasta mielestään kymmenen kaikkien aikojen pelottavinta kauhuelokuvaa. Tuloksista valittiin kymmenen eniten ääniä saanutta elokuvaa, jotka 150 vapaaehtoista katsoi ensimmäistä kertaa käyttäen samalla sykemittaria.

Hereditarya katsoessa vapaaehtoisten syke nousi eniten ja sydän hakkasi keskimäärin 115 kertaa minuutissa, kun normaali leposyke on Terveyskirjaston mukaan 50-90 kertaa minuutissa. Vapaaehtoiset totesivat, että vaikka elokuvassa ei ole lukuisia erityisen kauhistuttavia hetkiä, on elokuvan synkkä ja pahaenteinen tunnelma riittävä saamaan karvat nousemaan pystyyn.

Toiseksi kauhistuttavin on 16 vuotta sitten julkaistu ensimmäinen Saw-elokuva, jota katsoessa vapaaehtoisten syke oli keskimäärin 113. Kolmantena on australialainen The Babadook 110 sykkeellä, kun taas top 10:n häntäpäässä ovat Manaaja (96), Kirottu 2 (97) ja Se (99).

Alla kauhistuttavimpien kauhuelokuvien top 10 – nämä saavat tutkitusti sykkeen nousemaan:

 1. Hereditary – pahan perintö, syke keskimäärin 115
 2. Saw, syke keskimäärin 113
 3. The Babadook, syke keskimäärin 110
 4. Riivattu, syke keskimäärin 108
 5. Hiljainen paikka, syke keskimäärin 106
 6. The Descent – loukussa, syke keskimäärin 103
 7. Us, syke keskimäärin 100
 8. Se, syke keskimäärin 99
 9. Kirottu 2, syke keskimäärin 97
 10. Manaaja syke keskimäärin 96

Jos taas kauhistuttavat kauhuelokuvat eivät ole sinun juttusi, mutta haluaisit kuitenkin viettää halloweenia elokuvien parissa, voi jokin näistä halloweeniin sopivista elokuvista olla hyvä vaihtoehto:

 • Hokkus Pokkus
 • The Addams Family – Perhe Addams
 • Coraline ja toinen todellisuus
 • Haamujengi
 • Painajainen ennen joulua
 • Lumotut sisaret
 • Halloweentown – taikuuden kaupunki
 • Kummituskartano
 • Corpse Bride
 • Beetlejuice