Nämä 7 aamuruutinia voivat pilata koko päivän – kuuluuko jokin niistä sinun aamuusi?

Tiesitkö, että voit tehdä jo herätessäsi runsaan määrän vääriä päätöksiä tiedostamatta niitä itse?

Kaikilla meistä on omat aamurutiinimme, joiden avulla heräämme (enemmän tai vähemmän tehokkaasti) uuteen päivään. Joku tarvitsee heti herätessään kahvia, toinen lähtee lenkille ja kolmas avaa sanomalehden. Kaikki tavat eivät kuitenkaan ole hyväksi sinulle, ja saattaakin olla, että päiväsi alkaa kaikkea muuta kuin hyvin. Lue, kuuluvatko seuraavat asiat sinun aamurutiineihisi!

 1. Torkutus
  ”Vähän vielä” ja ”ihan kohta” ovat torkuttajan suosikkilauseet aamulla. Kun tuntuu vaikealta herätä, on mukavaa torkuttaa vielä hetki ja nauttia viimeisistä minuuteista unta. Asiantuntijoiden mukaan tapa on kuitenkin huono. En lepää torkkumisen aikana enää lisää, vaan heräät vain entistä väsyneempänä. Opettele siis heräämään jo siis ensimmäiseen herätykseen!

 2. Puhelin auki ensimmäisenä
  Vaikka haluaisit heti herättyäsi tarkistaa saapuneet viestit ja sähköpostit, sinun kannattaisi odottaa hetki, kunnes olet syönyt aamiaisen ja pukeutunut. Viestien ja ilmoitusten tarkistaminen heti herättyäsi nimittäin aiheuttaa ahdistusta, vaikka et olisikaan siitä tietoinen. Ota siis aamulla hetki aikaa rauhassa heräämiseen, ja avaa puhelin vasta myöhemmin.

 3. Sokeria aamiaisella
  Onko sinulla tapana aloittaa aamu sokerimuroilla tai vaikkapa vohveleilla? Nämä herkut ovat pullollaan hiilareita sekä sokeria, jotka tekevät sinusta päivän mittaan erityisen nälkäisen. Jätä sokeriherkut kaappiin, ja syö aamiaiseksi mieluummin terveellinen puuro tai smoothie. Kehosi kiittää sinua päivän mittaan!

 4. Kahvikuppi käteen
  Moni sanoo olevansa aamuisin täysin riippuvainen kahvista, mutta todellisuudessa kahvi liian aikaisin juotuna ei herätä sinua, vaan pikemminkin väsyttää sinua entisestään. Kahvin juominen ennen kello kymmentä voi sekoittaa kroppasi kortisolitasot ja siten tehdä päivästäsi todella nuutuneen. Juo siis ensin lasillinen vettä, ja siirry kahviin vasta kello kymmenen jälkeen!

 5. Veden juomisen unohtaminen
  Veden juomisella heti heräämisen jälkeen on paljon erilaisia hyötyjä: se herättää sinut tehokkaammin, puhdistaa myrkyt maksastasi, auttaa suolen toiminnassa, buustaa immuunijärjestelmääsi ja parantaa aivojesi toimintakykyä. Jos haluat parantaa veden juonnin tehoa entisestään, juo huoneenlämpöistä vettä kylmän sijaan.

 6. Sängyn petaamatta jättäminen
  Sängyn petaaminen heti aamusta parantaa tehokkuuttasi päivän aikana. Terveyshaittoja sängyn petaamatta jättämisestä ei toki ole, mutta petaaminen antaa paremman ja enegisemmän startin päivään!

 7. Kuuma suihku
  Kuuma, rauhoittava suihku sopii erinomaisesti iltaan, mutta aamulla se saa sinut väsyneeksi ja uniseksi. Mene siis aamuisin kylmään tai edes viileään suihkuun sen sijaan. Tunnet itsesi virkeämmäksi ja usein myös paremman tuuliseksi. Tutkimukset ovat osoittaneet, että kylmä suihku vapauttaa kehoissamme sekä adrenaliinia että endorfiineja. Älä siis opettele siirtymään Jukka Pojan ohjeisen mukaisesti ”kylmästä lämpimään”, vaan päinvastoin!

Napaa aamuohjeet talteen ja jaa myös ystävillesi!

Lähde: Celebs Pulse


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

 • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
 • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
 • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.