Pelkäätkö olevasi riippuvainen shoppailusta?

Ostatko vaatteista jatkuvasti, vaikka vaatekaappisi on jo valmiiksi ratkeamispisteessä? Piilotteletko ostoksiasi tai valehteletko vaatehankinnoistasi? Seuraavat merkit kertovat, että olet shoppailuaddikti!

  1. Käyttämättömät vaatteet
    Onko kaappisi täynnä vaatteita, jotka ovat vielä pakkauksissaan tai niissä on laput vielä kiinni? Tämä on merkki siitä, että ostat vaatteita enemmän, kuin todella tarvitset.

  2. Shoppailu täyttää tyhjiön
    Päädyt shoppailemaan usein emotionaalisista syistä. Tunnet vaikkapa olosi yksinäiseksi tai riitelit juuri poikaystäväsi kanssa. Hoidat erilaisia tunnetilan tyhjiöitä tai pahaa mieltä menemällä ostoksille. Pyri löytämään itsellesi terveempi tapa hoitaa ikäviä tunnetilojasi.

  3. Hyvän olon tunne
    Kun ostat uuden vaatteen tai muun tuotteen, tunnistatko itsessäsi syntyvän adrenaliinipiikin? Asiantuntijat kertovat, että shoppailijan aivoissa syntyy myös runsaasti dopamiinia eli hyvän olon hormonia, kun shoppailija näkee itseään miellyttävän tuotteen ja miettii sen ostamista. Nämä hyvää oloa tuottavat hormonit voivat synnyttää riippuvuuden shoppailuun.

  4. Tunnet katumusta
    Shoppailuaddiktion tunnistaa myös siitä, että he saattavat katua ostoksiaan jälkikäteen, vaikka ostos olisi ollut hyvinkin pieni.

  5. Piilottelet ostoksiasi
    Kun huomaat piilottelevasi ostoksiasi perheeltäsi tai ystäviltäsi, se on usein merkki siitä, että kaikki ei ole kunnossa. Pelkäät, että muut huomaavat, kuinka paljon rahaa käytät ostoksiin, joita et todellisuudessa tarvi.

  6. Käytät aivan liikaa rahaa
    Paukkuvatko luottokorttirajasi ja joudut ottamaan uusia lainoja ostostesi rahoittamiseksi? Kasvava velkojen ja laskujen määrä saattaa myös synnyttää valheita, joiden avulla pyrit vähättelemään ongelmaasi.

Kuulostivatko merkit tutuilta? Siinä tapauksessa on aika ottaa järki käteen ja tunnustaa tosiasiat. Kiinnitä tästä eteenpäin huomiota ostoksiisi ja mieti, mitä todellisuudessa tarvitset- Kerro asiasta myös läheisillesi, jotka voivat antaa sinulle tukea. Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Olemme kirjoittaneet shoppailuaddiktiosta aiemminkin. Tästä pääset lukemaan artikkelin.

Lähde: MoneyTalksNews