Jokainen taitaa tietää, että suklaa on täysin kielletty koirilta. Lista kielletyistä ruoista on kuitenkin paljon pidempi!


Koirat rakastavat ruokaa, ja söisivät minkä ehtisivät, jos ne saisivat itse päättää. Koirakaverimme onkin yleinen näky ruokapöydän vieressä kerjäämässä enemmän tai vähemmän intensiivisesti, vaikka oma kulho olisikin juuri tyhjennetty murto-osasekunnissa.

Vaikka omalta hauvalta onkin vaikea kieltää mitään, on kuitenkin ikävä kyllä olemassa ruokia, jotka sinun on pakko kieltää koiraltasi, sillä ne ovat sille vaarallisia.

Kiellettyjen ruokien listalla ovat:

 1. Viinirypäleet ja rusinat
  Koiralle nämä herkut ovat todella haitallisia, sillä ne voivat aiheuttaa sille maksan pettämisen jopa 24 tunnin kuluessa niiden syömisestä.
 2. Avokadot
  Nämä trendihedelmät voivat saada koirasi kärsimään kivuliaasta hapenpuutteesta, joka saattaa hyvin koitua sen kohtaloksi.
 3. Tomaatit
  Koiran elimistö ei pysty pilkkomaan tomaatin sisältämiä alkaloideja, ja ovat sille myös vaarallisia.
 4. Sipuli ja valkosipuli
  Kummatkin näistä vihanneksista voivat vahingoittaa koirasi veren punasoluja, jos koira on syönyt näitä liikaa. Tämä voi nostaa koirasi sykettä ja aiheuttaa sille kohtauksen.
 5. Kirsikat
  Kirsikat sisältävät hieman syanidia, ja ovat koirallesi vaarallisia, vaikka ihmisille ne ovatkin vaarattomia – ja herkullisia.

Kannattaa siis olla tarkkana, ettei koirasi pääse lähellekään näitä ruokia!

Jaa artikkeli myös ystävillesi, joilla on koira!

Lähde: Puppy Toob