Pahin asia, mitä morsian voi kuvitella, on että hääjärjestelyt menevät pieleen. Seuraavien asioiden kanssa kannattaakin olla tarkka, sillä ne menevätkin usein penkin alle.

Suunnitteletko häitäsi ja stressaat siitä, mitkä kaikki asiat voisivat mennä hääjärjestelyissä pieleen? Todennäköisesti stressaat myös aivan turhista asioista, mutta seuraavat 5 asiaa ovat ikävä kyllä sellaisia, jotka todella menevät usein pieleen.
Ole siis tarkkana seuraavien asioiden suhteen.

 1. Käytät vahingossa aivan liikaa rahaa
  Mieti etukäteen häiden budjetti, äläkä lipsu siitä. Mitoita budjetti mieluummin siten, että jos viime hetken muutoksia tulee, nekin sopivat vielä budjettiin.

 2. Unohdat tehdä kattavan tehtävälistan
  Jos tehtävälistasi häihin vaikuttaa lyhyeltä ja napakalta, olet todennäköisesti unohtanut lisätä useamman kuin yhden asian listalle. Lisää aina kaikki mieleen tulevat ajatukset listalle ylös. Muuten saatat unohtaa jotain ratkaisevaa, kunnes on jo liian myöhäistä.

 3. Jätät asiat aivan viime tinkaan
  Häitä edeltävä viikko on tarkoitettu rentoutumiselle ja rauhoittumiselle. Asioiden pitäisi olla viikkoa aiemmin jo hoidettu, ainakin suurimmaksi osaksi. Jos jätät kaiken viime tinkaan, on todennäköistä, että jotain jää tekemättä, tai ainakin, että olet todella stressaantunut omissa häissäsi.

 4. Et ota säätä huomioon
  Sää on asia, jolle et tietenkään voi mitään. Sinun pitäisi kuitenkin valmistautua erilaisiin säävaihtoehtoihin ja siihen, miten reagoit eri tilanteissa. Tee siis ajoissa valmiiksi suunnitelma B ja vaikkapa myös suunnitelma C.

 5. Päädytte riitelemään sulhasesi kanssa
  Jos hääjärjestelyt ovat liian stressaavia ja tuntuvat kaatuvan päälle, kannattaa varautua siihen, että ehditte ottaa myös vapaapäiviä hääjärjestelyistä, joina voitte keskittyä tekemään jotain rentouttavaa ja täysin häihin liittymätöntä. Jos hääjärjestelyille on esimerkiksi varattu liian vähän aikaa, voi stressiä tulla liikaa ja se purkautuu riitelynä.

  Ota edellä mainitut neuvot talteen, jos olet suunnittelemassa häitäsi!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Brides