Deittaillessa on hyvä pitää silmällä varoitusmerkkejä, jotka kertovat, ettei suhde jonkun kanssa toimisi.

Parisuhteiden maailmassa erilaiset varoitusmerkit ovat yleensä selkeitä, isoja asioita, joita ei voi ohittaa, ja ne ovat usein kynnyskysymyksiä suhteen jatkon kannalta. Englanniksi näistä puhutaan nimityksellä red flag, punainen lippu.

Näiden varoitusmerkkien lisäksi on olemassa asioita, jotka ovat niin sanotusti pink flags. Asiantuntijan mukaan nämä ”vaaleanpunaiset liput” ovat punaisten kaltaisia, mutta ne eivät ole yhtä kohtalokkaita vielä suhteen tulevaisuuden kannalta.

”Olemme kaikki kuulleet punaisista lipuista, noista suurista varoitusmerkeistä, jotka kertovat, ettei parisuhde todennäköisesti toimi”, Seksiterapeutti ja parisuhdesovellus Blueheartin johtava tutkija Katherine Hertleinin sanoi Metrolle.

”Vaaleanpunaiset liput ovat pieniä huolia tai kompastuskiviä, jotka eivät ole vielä kynnyskysymyksiä suhteen tulevaisuuden kannalta. Ne täytyy kuitenkin käsitellä varhaisessa vaiheessa suhdetta, jotta isompia ongelmia ei ilmene ajan mittaan”, hän selitti.

Hertlein on listannut yleisimmät pink flagit, joita ihmiset kohtavaat parisuhteissa. Lisäksi hän on kertonut, miten nämä asiat voi hoitaa, jotta vaaleanpunainen lippu ei pääse muuttumaan punaiseksi ja koitumaan suhteen kohtaloksi.

Erilaiset rakkauden kielet

Rakkauden kieliä on viisi erilaista ja jokaisella ihmisellä on omansa. Toisen ihmisen rakkauden kielen ymmärtäminen voi vaatia työtä, mutta se on pidemmän päälle sen arvoista. Hertleinin mukaan ihmisillä voi olla monia tapoja osoittaa ja vastaanottaa rakkautta.

”Jos sinulla ja kumppanillasi on erilaiset rakkauden kielet, voi teidän olla vaikea ilmaista tunteitanne ja kiitollisuuttanne tavoilla, joita toinen voi arvostaa”, hän totesi.

”Toinen teistä saattaa suosia tekoja rakkauden osoituksena, kun toinen saattaisi suosia fyysistä kosketusta. Jos ette saa suhteen alussa löydettyä oikeita tapoja saada toinen toisensa tuntemaan arvostetuksi, voi tämä estää läheisyyttä kehittymästä ja estää suhdetta etenemästä seuraavalle tasolle”, Hertlein kertoi.

Näin korjaat tilanteen

Kuten niin usein parisuhdeongelmien suhteen, on tässäkin korjauskeinona kommunikaatio. Hertlein kannustaa avoimeen keskusteluun kumppanin kanssa siitä, millaiset huomionosoitukset saavat hänet tuntemaan eniten arvostetuksi ja löytämään pieniä tapoja, miten molemmat voitte auttaa asiassa.

”Voitte kokeilla toistenne rakkauden kieliä hetken aikaa testataksenne huomaatteko eroa yhteydessänne”, Hertlein sanoi.

Sinivalotus

Bluelighting, eli vapaasti suomennettuna sinivalotus on nykypäivän ongelma. Sininen valo viittaa erilaisten laitteiden näytöistä tulevaan valoon ja sen pauloihin on kenen tahansa helppo ajautua.

”Sinivalotus on sitä, kun teknologia häiritsee emotionaalisia yhteyksisänne. Se voi olla puhelimen katsomista kesken keskustelun, kyvyttömyyttä keskittyä kumppaniin yhteistä aikaa viettäessä tai jopa sitä, että laitteiden ilmoitukset häiritsevät seksin ja intiimin ajan kesken”, Hertlein taustoitti termiä.

Näin korjaat tilanteen

Nopea korjauskeino on pitää laitteet pois makuuhuoneesta, mikä antaa sinulle ja kumppanillesi tilan olla kunnolla intiimistä ilman häiriötekijöitä.

”Pyrkikää suunnittelemaan yhteistä aikaa ilman teknologiaa – edes ruoanlaittoa yhdessä kotona – se voi olla mainio tapa sytyttää yhteys välillänne”, asiantuntija neuvoi.

”Erilaiset asetelmat voivat myös auttaa, joten kannattaa kokeilla esimerkiksi deitti-illan sopimista kodin ulkopuolelle, jotta voitte molemmat täysin olla läsnä toisillenne”, Hertlein lisäsi.

Erilaiset seksihalut

Jos sinä ja kumppanisi olette seksihalujen suhteen erilaisia, esimerkiksi toinen kaipaisi useammin seksiä kuin toinen, voi siitä lähteä lumipalloefekti, joka aiheuttaa isoja ongelmia suhteessa. Hertleinin mukaan jos erilaiset seksihalut ilmenevät jo suhteen varhaisessa vaiheessa, on tärkeä yhdessä yrittää ratkaista tämä ennen kuin se luo isompia intiimiysongelmia ajan mittaan.

”Kumpikin osapuoli voi päätyä tuntemaan olonsa turhautuneeksi yhteensopimattomien seksihalujen takia. Toinen osapuoli ei välttämättä tunne olevansa seksuaalisesti tyytyväinen, kun taas toinen voi kokea painetta harrastaa seksiä useammin kuin haluaisi”, Hertlein selitti.

Näin korjaat tilanteen

Tässä tilanteessa kompromissit ovat olennaisia. Hertlein neuvoi käymään avoimia ja rehellisiä keskusteluja siitä, mikä tekee suhteen osapuolet tyytyväiseksi, ja kuuntelemaan sitä, miltä toisesta tuntuu.

”Pariskunnat voivat kokeilla Sensate Focusta, joka on seksiterapian tekniikka, johon liittyy joukko ei-seksuaalisia kosketusharjoituksia, jotka toteutetaan peräkkäin”, Hertlein sanoi Metrolle.

”Sensate Focus on mainio parantamaan läheisyyttä ja kommunikaatiota parin välillä seksiin liittyen, vähentämään seksisuoritukseen liittyvää ahdistusta ja auttamaan pareja löytämään vaihtoehtoisia tapoja olla yhteydessä toistensa kanssa fyysisesti ilman, että siihen liittyy sitä, mitä perinteisesti mielletään seksiksi”, hän jatkoi.

Erilaiset tavat käsitellä riitoja

Riitojen ja kinojen käsitteleminen on osa mitä tahansa suhdetta. Jos tätä ei pysty tekemään tehokkaasti, johtaa se todennäköisesti isoihin ongelmiin ajan mittaan.

”Pienet kinat voivat kehittyä paljon suuremmiksi ongelmiksi, jos toinen osapuoli ei ole valmis istumaan alas ja keskustelemaan asioista yhdessä”, Hertlein selitti.

”Tämä voi viitata siihen, ettei kommunikaatio suhteessa ole niin tehokasta kuin sen pitäisi olla, mikä luo pitkäaikaisia ongelmia ja yhteysongelmia sinun ja kumppanisi välille”, hän lisäsi.

Näin korjaat tilanteen

Tässäkin asiassa kommunikaatio on avainasemassa, eikä se ole niin vaikeaa kuin saattaisi kuvitella. Hertleinin mukaan on tärkeä pitää kommunikaatio avoinna kumppanin kanssa ja huolehtia siitä, että molemmat ovat rehellisiä toisilleen, kun vaikeita tilanteita ilmenee.

”Jos olette molemmat valmiita hiomaan kommunikaatiotaitojanne parina suhteen alkuvaiheessa, voitte eliminoida tämän vaaleanpunaisen lipun yhdessä”, Hertlein sanoi.

Kerroimme aiemmin varoitusmerkeistä, jotka paljastavat, ettei suhteessa ole potentiaalia. Voit lukea aiheesta lisää täällä.

Lähde: Metro