Onko tuttusi tai läheisesi välillä todella epäilyttävä, ja uskot hänen olevan kenties jopa psykopaatti? Seuraavat kolme merkkiä saattavat varmistaa sen.

Jos psykopaatit olisi helppo tunnistaa, heitä tuskin olisi paljon yritysten johdossa tai osapuolena parisuhteissa. Ikävä kyllä psykopaatin tunnistaminen on todella vaikeaa, sillä hän osaa kyllä esittää normaalia ja tasapainoista ihmistä aina tarvittaessa.

Seuraavat kolme arkista mutta tutkittua merkki voivat kuitenkin auttaa paljastamaan psykopaatin. Älä silti luota tähänkään listaan liikaa, sillä psykopaatit ovat usein taitavia manipuloijia, jotka osaavat olla hurmaavia ja peittää empatian puutteensa. Tämä taito tekeekin psykopaateista vaarallisia.

Jos epäilet jotakuta psykopaatiksi, kiinnitä huomiosi seuraaviin asioihin.

 1. Yökyöpeli
  Tietenkään kaikki öisin valveilla viihtyvät henkilöt eivät ole psykopaatteja, mutta psykopaatit ovat muita todennäköisemmin valveilla hyvin myöhään. Asiantuntija sanookin, että psykopaatit ovat saalistajia, kuten leijonat ja skorpionit, ja niiden tavoin psykopaatit ovat yöeläimiä.

 2. Kofeiiniaddiktio
  Älä taaskaan erehdy luulemaan, että jokainen kahvin ystävä on psykopaatti. mutta tiede on löytänyt psykopaattien ja kofeiiniaddiktion väliltä yhteyksiä. Ilmeisesti psykopaatit pitävät kitkerästä mausta. Asiantuntija kertookin, että niin psykopaatit, narsistit kuin sadistit ovat kaikki viehtyneitä kitkeriin makuihin.

 3. Haukottelu ei tartu
  Me tiedämme, että psykopaateilta puuttuu empatiakyky, mutta tiesitkö myös, että tämä vaikutta niinkin arkipäiväiseen asiaan kuin haukotteluun? Psykopaatti nimittäin hyvin epätodennäköisesti haukottelee perässä, jos sinä haukottelet ensin. Haukottelu ei siis tartu.

  Jos epäilet jotakuta psykopaatiksi, tarkkaile edellä mainittuja asioita!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Inc.com / Kuva: Alexandru Zdrobau, Unsplash