Näitä asioita tekemällä voit vaikuttaa omaan onnellisuuteesi.

Varmasti jokainen haluaa olla elämässään onnellinen. Helppoa se ei aina ole, mutta omilla teoilla ja tavoilla onnellisuuteen voi vaikuttaa huomattavasti.

Galit Breen kirjoittaa HuffPostin sivuilla, kuinka onnellisimmat naiset, jotka hän tuntee, ymmärtävät hallitsevansa tapoja, jotka johtavat onneen ja iloon. Breen listasi kahdeksan tällaista tapaa, joita uskomattoman onnellisilla naisilla on.

Näitä tapoja todella onnellisilla naisilla on:

1. Onnellisilla naisilla on tapana pitää yllä rutiineja

Kun tietää, mitä päivältä voi odottaa, tekevät yksinkertaiset asiat siitä iloisen – ystävä tulee sattumalta samalle ryhmäliikuntatunnille kuin sinä, tuntematon avaa sinulle oven, lapset ovat valmiina kouluun etuajassa. Kun tiedät oman rutiinisi hyvin, tiedät mitä voit realistisesti päivältä odottaa, miten käsitellä päivän haasteita ja kuinka löytää iloa päivän aikana tapahtuvista asioista.

2. Onnelliset naiset etsivät hyvää ympäriltään

Kun opetat itsesi näkemään hyvää ympärilläsi, löydät sitä. Näet jonkun hymyilevän sinulle, aloittavan keskustelun, olevan ystävä. Kun otat tavaksi huomata hyviä asioita, se kohottaa sinua. Se tekee sinut onnelliseksi, jos annat.

3. Onnellisilla naisilla on tapana olla avoin uusille asioille

Maailma on suuri ja mahtava sekä täynnä asioita, joita tehdä ja kokeilla. Kun suostuu kokeilemaan uusi ruokia, tutustumaan uusiin ihmisiin ja kaikkeen siltä väliltä uusista kirjallisuuden genreistä uusiin kokemuksiin, nousevat endorfiinien tasot ja samalla oma onnellisuus.

4. Onnelliset naiset kehuvat ja piristävät muita

Tuntuu hyvältä – onnelliselta – kummankin osalta, kun kerrot ystävällesi, kuinka pidät hänen uudesta paidastaan, kuinka kivasti hän on laittanut hiuksensa tai kuinka hän on hyvä äiti, kuinka työkaveri hoiti esitelmän hienosti tai hänen työnsä oli mielestäsi huikeaa.

5. Onnellisilla naisilla on tapana ottaa vastuuta omista kokemuksistaan

Jos esimerkiksi olet syönyt huonosti ja yhdistät sen huonoon aikataulutukseen tai yhdistät negatiivisen kanssakäymisen omaan kärttyisyyteen tai oman tehottomuuden omaan viivyttelyyn, eivät ne negatiiviset asiat tunnu niin hallitsemattomilta tai loppumattomilta. Jos omaksut omat tekosi, voit muuttaa niitä tai omaa reaktiotasi niihin ja olet onnellisempi.

6. Onnelliset naiset muistavat, ettei mikään kestä ikuisesti

Tämän muistaminen voi auttaa muuttamaan ikävät asiat tuntumaan siedettävämmältä ja hyvät asiat kultaakin kalliimmalta.

7. Onnelliset naiset eivät odota täydellisyyttä

Jokainen hetki tai päivä ei ole onnellinen. Kaikilla on kamalia, hirveitä, huonoja ja surkeita päiviä. Kun siltä tuntuu, voi olla helpottavaa tietää, että on muita tapoja olla ja löytää onnellisuus uudelleen.

8. Onnellisilla naisilla on tapana ympäröidä itsensä muilla onnellisilla ihmisillä

”You are the average of the five people you spend the most time with.” Vapaasti käännettynä olet niiden viiden ihmisen summa, joiden kanssa vietät eniten aikaa. Valitse siis viisaasti.

Lähde: HuffPost