Meikkeihin ja muuhun kosmetiikkaan saa halutessaan uppoamaan melkoisen suuren määrän rahaa. Aika usein käy niin, että osan niistä on ostanut turhaan, joka voi johtua monesta eri syystä.

Kun saat tietää, mitä kauneustuotteita meikkaajat ja maskeeraajat eivät itse osta koskaan, ehkä seuraavalla kerralla ne hutiostokset jäävät sinultakin välistä. Purewow on haastatellut heitä, ja on saatu selville, että millaisia kauneudenhoitotuotteita ei kannattaisi ostaa. Ne on jaettu kuuteen osaan.

1. Kosmetiikkaa, jotka sisältävät haitallisia aineita

Monet kosmetiikasta löytyvät meille haitalliset aineet, ovat haitallisia myös luonnolle. Tällä tarkoitetaan esimerkiksi parabeeneja, ftalaatteja, nanohiukkasia, sulfaatteja ja synteettisiä hajusteita. Monet kosmetiikkayritykset käyttävät tuotteissaan vain luonnollisia ainesosia, ja nämä tuotteet toimivat silti hyvin.

2. Lateksisienet

On osoitettu että, lateksienestä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Lateksi voi esimerkiksi aiheuttaa iholla ärsytystä, joten kannattaa hankkia meikkisieniä, joissa ei ole lateksia.

3. Kallis ripsiväri

Kallis ei tarkoita parempaa, varsinkaan ripsivärien kohdalla. Eikä kalliin ripsivärin ostaminen ole kovin kannattavaa myöskään sen takia, koska ripsivärit säilyvät hyvänä vain noin kolmen kuukauden ajan.

4. Puuteri, jonka väri sointuu ihoon

Puuteri voi olla myös läpikuultava, jolloin se näyttää iholla paremmalta ja luonnollisemmalta kuin väriä sisältävät puuterit. Värilliset, esimerkiksi jauhemaiset puuterit, vain paakkuuntuvat iholla ja tekevät meikistä liian raskaan näköisen.

5. Huono nestemäinen rajauskynä

Hyvä nestemäinen rajauskynä pitäisi löytyä jokaisen naisen meikkipussista, mutta sellaisen löytäminen voi olla vaikeaa. Se voi löytyä vasta, kun on kokeillut montaa huonoa sellaista. Kun testaat niitä, kiinnitä huomiota siihen kuinka kuivia ne ovat, kuinka helppoa niillä on tehdä rajauksia ja kuinka hyvin ne liukuvat silmällä.

6. Vahvat ihonpuhdistusaineet

Kun illalla pestään meikit, on se hyvä tehdä juuri siihen sopivalla tuotteella. Monet käyttävät siihen liian hankaavia tuotteita, jolloin ihosta lähtee irti luonnollista rasvaa. Silloin ihoon voi tulla vaurioita. Siksi kannattaa etsiä sellaisia puhdistustuotteita, jotka ovat iholle helliä ja joissa on mukana myös ihoa hoitavia ainesosia.

On myös monia kauneudenhoitotuotteita, joita kauneusalan ammattilaiset suosittelevat jokaiselle. Ehkä näitä ei kaikilla kuitenkaan vielä ole. Sellaisia ovat esimerkiksi ripsien kiharrin, ripsiväri ja kulmakynä. Niillä saa korostettua hyvin silmiä, joka saa meikin näyttämään paremmalta.

Lähde: Purewow