Jälleen on mahdollisuus ottaa opikseen muiden kokemuksista.

Redditissä keskusteltiin Popsugarin mukaan vasta siitä, mitä kolmekymppisenä tehtyjä asioita tai tekemättä jätettyjä asioita ihmiset katuvat. Jos kolmas vuosikymmen on vielä edessä tai lähestyy jo loppuaan, on nyt hyvä aika ottaa opiksi siitä, mitä muut ihmiset katuvat.

Näitä asioita kadut kolmekymppisenä:

1. Pitäisi-asiat

Kolmekymppisenä sosiaaliset paineet iskevät pahemmin kuin aiemmin. Saatat huolehtia siitä, että sinulla pitäisi olla oma koti, pitäisi olla lapsia, pitäisi olla naimisissa tai pitäisi olla vakaa ura. Unohda nämä pitäisi-asiat ja elä elämääsi niin, että olet onnellinen. Sinulla on vain yksi elämä eikä siinä ole mitään väärää, jos elät sitä omalla tavallasi.

2. Vähäinen ajanvietto vanhempien kanssa

Monet katuvat myöhemmin sitä, että eivät viettäneet aikaa vanhempiensa kanssa silloin, kun he olivat vielä tarpeeksi aktiivisia osallistumaan asioihin. Niinkin yksinkertaiset asiat kuin kävelyt, matkat tai keskustelut voivat olla vaikeita, kun vanhemmat ikääntyvät.

3. Työn laittaminen etusijalle

Jos työ on sinulle tärkeintä kolmekympppisenä, saatat todennäköisesti katua sitä myöhemmin. Vietä aikaasi myös rakastamiesi ihmisten kanssa, koska ne ovat tärkeitä hetkiä, joita raha ja uralla eteneminen eivät voita.

4. Miellät 30-vuotiaana olemisen vanhaksi

Kun elät kolmatta vuosikymmentäsi, saatat todeta, että olet liian vanha tekemään jotain. Mutta et kuitenkaan ole – 50- ja 60-vuotiaat ovat todennäköisesti tästä samaa mieltä. Elämä on täynnä mahdollisuuksia parikymppisenä ja niin on edelleen kolmekymppisenä. Ota riskejä, elä ja nauti elämästä nuorena, kuten olet ja koita olla menettämättä sisälläsi olevaa lasta.

5. Et laita itseäsi etusijalle

Ehkä laitat jonkun muun itsesi edelle, mutta kun laitat itse itsesi etusijalle, muut asiat loksahtavat kohdilleen. Kun huolehdit itsestäsi, ei sinulla ole mitään kaduttavaa kolmekymppisenä.

6. Et huolehdi kunnolla kehostasi

Sanot olevasi liian vanha asioihin ja silti elät kuin nuori itsesi: roskaruoalla ja jätät liikunnan vähälle. Näistä tavoista on vaikea luopua, mutta jos et aikaisessa vaiheessa kohtelet kehoasi hyvin, se kostautuu myöhemmin.

7. Et ota riskejä

Ehkä olet ylivarovainen tai pitäisi-asiat pidättelevät sinua. Älä kuitenkaan pelaa varman päälle ja irroittele välillä.

8. Et säästä ja sijoita tarpeeksi

Popsugarin mukaan tämä on suuri katumuksen aihe monelle kolmekymppiselle. Jos alat säästää aiemmin, on taloudellinen tilanteesi parempi, kun jäät eläkkeelle. Jos aloitat säästämisen ja sijoittamisen kolmekymppisenä, pysty todennäköisemmin jäämään eläkkeelle sen ikäisenä kuin halaut.

9. Et matkustele tarpeeksi

Jos on intohimoa ja mahdollisuuksi matkustella, matkustele. Vanhentuessa siitä tulee hankalampaa, kun matkoille on vaikeampi löytää aikaa.

10. Välität liikaa siitä, mitä muut ajattelevat

Tähän syyllistytään lähes kaiken ikäisinä. Älä tuhlaa aikaasi tähän turhaan tapaan kolmekymppisenä. Ne, jotka välittävät sinusta, hyväksyvät sinut sellaisena kuin olet.

Lähde: Popsugar