Kun itse aikuistut, pitäisi samaa tapahtua kodillesi.

Opiskeluaikoina monelle oma asumus on vain väliaikainen koti, kämppä, josta tietää muuttavansa muualle, ja se myös usein näyttää siltä, että siellä asuu opiskelija. Kun ikää tulee lisää ja aikuistuu, pitäisi sen näkyä myös kodissakin.

Naistenlehti Marie Claire listasi asioita, joita ei pitäisi löytyä enää aikuisen naisen kodista.

Väliaikaiset huonekaluratkaisut

Moni saattaa pysyvää kotiaan etsissä sisustaa kotiaan milloin minkäkinlaisilla ratkaisuilla, jotta vain saa tyhjää tilaa täytettyä. Sen sijaan, että odottaisit sisustamisen aloittamisessa pysyvään kotiin, parempi olisi sijoittaa klassisiin huonekaluihin, joita kuljetat mukanasi asunnosta toiseen.

Taide tai julisteet ilman kehyksiä

Sinitarroilla kiinnitetyt julisteet huokuvat teiniaikaa. Saat heti aikuismaisempaa ilmettä, kun laitat kehykset julisteillesi.

Paljaat lattiat ja pikkuruiset matot

Matot tuovat lämpöä ja eloa huoneeseen. Siksi lattiaan kannattaa valita suurin mahdollinen matto, joka tuo huoneeseen tekstuuria, väriä tai kuvioita. Hyvä, iso matto voi nostaa koko huoneen ilmettä.

Halvat vuodevaatteet

Olit sitten minkä ikäinen tahansa, ei halpojen vuodevaatteiden hankintaan ole mitään syytä. Kohtele itseäsi paremmin ja hanki siis sänkyysi kunnon varustus.

Pettaamaton sänky

Aikuisen naisen kodissa pitäisi olla aina sänky pedattuna. Se ei vie edes kauaa ja saat aloittaa päiväsi jo jotain saavuttaneena, kun olet sijannut vuoteesi.

Muoviset astiat ja tarjoilukipot

Jos kyse ei ole puutarhajuhlista, eivät tällaiset ole tarpeen.

Lapsenmieliset valokuvakehykset

Aikuisena on jo aika sijottaa tyylikkäisiin, ajattomiin kehyksiin ja heittää perhosin, kimaltein ja sydämin koristellut kehykset menemään.

Shottilasit opiskeluajoilta esillä

Jos olet vielä opiskelija, niin mikäs siinä. Jos taas opiskeluvuodet ovat takanapäin ja ne ovat vain kirjahyllyssä muistoina niistä ajoista, laita ne kaappiin piiloon.

Tyhjä takanreunus tai kirjahylly

Korista säilytystilaa sen sijaan, että se olisi vain tyhjllään. Käytä apunasi kukkia, taidetta ja erilaisia somisteita.

Tekokasvit

Vaikka et olisi viherpeukalo, eivät tekokasvit ja -kukat olet tarpeen. Voit valita kotiisi tuomaan vihreyttä helppohoitoisia kasveja, jotka tarvivat mahdollisimman vähän vettä ja hoitoa.

Sohvatyynyt tulivat sohvan mukana

Ne ovat usein tylsähköjä ja epämukavia. Luot kotiisi aikuismaista tyylikyyttä, kun ostat sisustustyynyjä erikokoisina ja erilaisin tekstuurein.

Lähde: Marie Claire