Sorrutko sinäkin näihin yleisiin virheisiin? Ei todellakaan kannattaisi!

Seuraavia virheitä ovat varmasti tehneet kaikki joskus elämänsä aikana. Ja se on ihan ok! Tärkeätä olisi kuitenkin, että tunnistaisit tehneesi virheen, ja oppisit siitä, etkä enää jatkaisi saman virheen toistamista elämässäsi.

Seuraavat virheet tekevät hallaa elämänlaadullesi, ja elämäsi olisi parempaa ilman niitä.

 1. Mietit liikaa, mitä muut sinusta ajattelevat
  Tämä on energiaa vievää, ja sinänsä täysin turhaa, sillä et ikinä pysty hallitsemaan sitä, mitä muut sinusta ajattelevat. Jos annat muiden mielipiteiden vaikuttaa itseesi liikaa, sinusta voi tulla epävarma, etkä uskalla olla oma itsesi. Keskity siihen, että elät itsesi tähden mahdollisimman hyvin, ja olet itse tyytyväinen itseesi, arvoihisi ja tekoihisi. Muiden mielipiteet voit unohtaa!

 2. Elät menneisyydessä
  Tämäkin on ikävä kyllä tapa, joka vie valtavasti energiaasi. Sitä paitsi sinun on vaikeaa kehittyä ja keskittyä tulevaisuuteen, jos jatkuvasti mietit menneisyyttä ja tekemiäsi virheitä. Koita ajatella, että teit menneisyydessä parhaita mahdollisia ratkaisuja sen hetkisen tilanteen perusteella, etkä voinut vielä tietää sitä, minkä tiedät nyt.

 3. Ajattelet negatiivisesti
  Ole itsellesi armollinen! Yleensä kaikissa asioissa on jotain hyvää, mutta myös jotain pahaa. Voit nähdä asiat kummallakin tavalla, jos pyrit keskittymään positiiviseen. Jos sinulla on taipumusta pessimismiin, älä huoli: positiivista ajattelua voi opetella, kun siihen keskittyy!

 4. Tuhlaat rahaa
  Thomas Jefferson on sanonut: ”Älä koskaan tuhlaa rahaa, jota et ole vielä ansainnut”. Raha ja säästöt tuottavat turvallisuutta, ja vaikka raha ei sinänsä teekään onnelliseksi, luo sen omistaminen turvaa. Älä siis elä yli varojesi ja luo itsellesi ylimääräistä stressiä. Älä myöskään tuhlaa rahaa siksi, ettet saa onnellisuuden tunnetta tai iloa muualta, kuin shoppailusta. Tämä ei ole kestävä tapa saavuttaa onnea.

 5. Teet työtä ilman päämäärää
  Moni meistä tekee työtä yksinkertaisesti saadakseen rahaa, mikä on täysin ymmärrettävää. Jos kuitenkaan et koe työtäsi merkitykselliseksi, eikä sinulla ole itsellesi tavoitteita, voi puurtaminen tehdä elämästäsi melko harmaata ja puuduttavaa. Koita asettaa itsellesi tavoitteita, jotka tekisivät työstäsi motivoivampaa ja palkitsevampaa. Mikäli tämä ei yksinkertaisesti onnistu, hanki itsellesi harrastuksia tai muita tapoja viettää vapaa-aikaa, jotka tuovat elämääsi merkitystä.

 6. Lykkäät asioita tulevaisuuteen
  Kuinka monta kertaa ole ajatellut, että lopetat netin selailun ja alat lukemaan hyvää kirjaa? Kuinka usein olet päättänyt, että huomenna aloitat liikunnan, mutta huomisen tullessa jäätkin sohvalle syömään sipsejä? Monella meistä on tapana viivytellä hyvien asioiden aloittamista, koska on helpompaa jäädä tekemään samoja vanhoja virheitä. Virheet eivät kuitenkaan tee muuta, kuin huononna elämämme laatua. Lopeta siis vitkuttelu ja aloita pienillä askelilla!


  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Medium / Kuva: Andrea Piacquadio, Pexels