Naisten kanssa on vaikeinta elää, väittää tutkimus

Naiset ovat perheenjäsenistä kaikista hankalimpia ja vaikeimpia, mutta naisia myös tarvitaan eniten.

Vaimot, siskot ja äidit ovat todennäköisemmin vaikeimpia henkilöitä ihmisten elämässä, selviää yli tuhannelle ihmiselle tehdystä kyselystä, jossa heidän täytyi kuvailla yli 12 000 ihmissuhdetta. Tutkimuksesta uutisoi brittilehti Daily Mail.

Naiset voivat syyllistyä valittamaan, nalkuttamaan ja kontrolloimaan enemmän ihmissuhteissa, mutta Kalifornian yliopiston Berkeleyn kampusyliopiston ja Israelin Bar-Ilan-yliopiston tutkimuksen mukaan sille on hyvä syy; naisperheenjäseniä kuvailtiin usein vaikeaksi, koska he ovat yleensä niin emotionaalisesti omistautuneita perheenjäsentensä elämiin.

Tutkimusta tekemässä olleen Claude Fischerin mukaan tutkimuksen viesti on se, naissukulaisten kohdalla asialla on kaksi puolta.

”Naiset voivat olla henkilöitä, joista on eniten riippuvainen, mutta myös henkilöitä, jotka nalkuttavat sinulle eniten”, Fischer sanoi.

”Se on osoitus heidän syvemmälle osallistumiselle sosiaalisissa siteissä”, hän lisäsi.

Daily Mailin mukaan tutkimukseen osallistuneet mielsivät noin 15 prosenttia heidän ihmissuhteistaan vaikeaksi. Sisarukset, puolisot, ikääntyvät vanhemmat ja työkaverit myös päätyivät vaikea-kategoriaan, vaikka lähiomaiset miellettiin ärsyttävämmäksi.

Ystävät sen sijaan miellettiin tutkimuksessa vähiten vaikeaksi. Ystävät vastasivat noin seitsemää prosenttia osallistujien ärsyttävistä ihmissuhteista, Daily Mail kertoo.

Tämä vaikuttaisi osoittvan, miksi vaikeita ihmisiä on niin vaikea häätää pois omasta elämästä.

”Tulokset viittaavat siihen, että vaikeat ihmiset löytyvät usein siitä kontekstista, missä ihmisillä on vähemmän vapautta valita, kenen kanssa ovat tekemisissä”, tutkimusta tehnyt Shira Offer kommentoi.

Tutkimukseen osallistuneiden henkilöiden ikähaarukka oli parikymppisistä 70-vuotiaisiin, jotka kaikki asuivat San Franciscon lahden ympäristössä. Tutkimuksen data kerättiin osana vuonna 2015 aloitettua University of California Social Networks Study -tutkimusta, joka pyrkii selvittämään, miten ihmisten sosiaaliset verkostot vaikuttavat heidän terveyteen ja onnellisuuteen.

Social Networks Studyyn osallistuneet tutkijat saivat selville, että sosiaaliset kytkökset voivat olla yhtä stressaavia kuin ovat onnellisia. Etenkin iäkkäämt mielsivät todennäköisemmin suhteet työkavereihin tai tuttaviin vaikeina.

”Olipa kyse sitten alkoholisoituneesta isästä, johon haluaisi katkaista välit, ärsyttävästä ystävästä, jonka kanssa on pitkä historia tai määräilevästä pomosta, ihmissuhteet ovat monimutkaisia ja monissa tapauksissa niitä ei voi välttää”, Fischer totesi.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Lähde: Daily Mail


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.