Karamellin säännöllisellä syömisellä voi olla huonoja vaikutuksia terveyteesi.

Liika karkki voi johtaa kehossasi liiallisiin määriin tiettyjä epäterveellisiä ainesosia, kuten sokereita ja rasvaa. Lisäksi, jos syöt karkkia päivittäin, et välttämättä saa tarpeeksi ruokaa, joka on terveellistä sinulle. Näin ollen karkin ja muun roskaruoan syönti on hyvä pitää kohtuullisena.

Karkkien syöminen käynnistää ketjureaktiota, joissa kohdataan entistä vakavampia vaivoja

Karamelleissa on tyydyttyneitä rasvoja, jotka vaikuttavat keskeisesti korkean kolesterolin muodostumiseen. Korkea kolesteroli voi puolestaan johtaa korkeaan verenpaineeseen. Liika sokeri voi puolestaan johtaa hammasongelmiin, painonnousuun ja yleiseen heikkoon ravitsemukseen. Tämä on erityisen todennäköistä, jos sokeriset ruoat korvaavat ruokavaliossa sellaiset ruoat, jotka sisältävät ravintoaineita ja vitamiineja. Karamelleissa on myös paljon kaloreita. Karkin säännöllinen syöminen voi johtaa liikakaloreihin, mikä voi puolestaan johtaa painonnousuun.

Karkilla onkin siis hyvä herkutella vain toisinaan. Useimmiten on kuitenkin hyvä valita terveellisempiä vaihtoehtoja, kuten luonnollisesti makeita marjoja tai pieniä määriä kuivattuja hedelmiä. Toiset karamellit ovat myös ravintoystävällisempiä kuin toiset. Onkin hyvä lukea etiketit ja kiinnittää huomiota erityisesti tyydyttyneiden rasvojen määrään.

Lähde: Livestrong