Seuraavat merkit eivät ole hyviä suhteenne jatkon kannalta.

Jokainen suhde alkaa niin kutsutulla kuherruskuukausijaksolla, jonka aikana tunnet perhosia vatsassasi, kun tapaat kultasi tai saat häneltä tekstiviestin, kaikki tuntuu jännittävältä ja et malta odottaa tapaavasi hänet uudestaan.

Ikävä kyllä tämä vaihe päättyy jossain kohtaa, ja se on aivan luonnollista. Yleensä kuherruskuukausivaihe kestää kuukausia, ja joidenkin onnekkaiden kohdalla kenties jopa vuosia. Jossain kohtaa kuitenkin alkaa arki.

Joskus suhteen toiseen – tai kumpaankin – osapuoleen iskee jopa kyllästyminen, jolloin tuntuu, etteivät suhde ja kumppani oikein jaksa enää kiinnostaa.

Pariterapeutin mukaan seuraavat merkit osoittavat, että kumppanisi on kyllästynyt sinuun, tai kenties myös sinä häneen.

 1. Keskustelun avaaminen
  Oletko sinä se, joka aina aloittaa kaikki keskustelunne, ja toinen ehkä maksimissaan ynähtää jotain yksitavuista vastaukseksi? Kokeile lopettaa keskustelun aloittaminen, ja tarkkaile, tekeekö kumppanisi elettäkään vaikkapa kysyäkseen miten päiväsi sujui, tai haluaako hän kertoa sinulle oma-aloitteisesti omasta päivästään tai vaikkapa puida uusinta poliittista kohua. Jos kumppanisi on tyytyväinen hiljaisuuteen, saattaa se olla merkki kyllästymisestä.

 2. Jatkuva puhelimessa roikkuminen
  Roikkuuko kumppanisi jatkuvasti puhelimessa ollessaan kanssasi? Jos hän tuntuu olevan aina kiinnostuneempi puhelimestaan kuin sinusta, ei se ole hyvä merkki.

 3. Hän ärsyyntyy sinuun helposti
  On aivan luonnollista, että oma kumppani ärsyttää välillä. Jos hän tuntuu kuitenkin ärsyyntyvän kaikkein pienimmistäkin asioista ja lähes kaikesta mitä teet tai sanot, ei se ennusta hyvää.

 4. Olet itsekin kyllästynyt
  Yllättävää kyllä, usein oma kyllästymisen tunteemme kuvastaa myös kumppanisi oloa, ja hän on aivan yhtä kyllästynyt kuin sinäkin. Saatatte osoittaa sen eri tavoilla, mutta jos tunnet olosi itse kyllästyneeksi, kannattaa asia ottaa puheeksi kumppanisi kanssa.

  Kyllästymisen tunnetta kannattaa käsitellä yhdessä kumppanin kanssa, sillä asialle voi usein tehdä jotain, jos kumpikin osapuoli haluaa pelastaa suhteen.

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Best Life / Kuva: Marcelo Chagas, Unsplash