Projetin tavoitteena on näyttää vartaloiden monimuotoisuutta.

Kehopositiivisuus eli body positivity on ollut pinnalla parin vuoden ajan ja nyt naisjoukko on näyttävällä tavalla alkanut levittää sen sanomaa. Naiset peittävät itsensä glitterillä ja poseeraavat alasti valokuvissa, joita julkaistaan Instagramissa.

Positively Glittered -projekti pyrkii näyttämään oikeita ihmisiä oikeiden vartaloiden kera sekä rohkaisemaan kehopositiivisuutta, kertoo Mashable. Projektin perustajan Roseanna Maen mukaan kyse on tavallisista naisista, jotka kokoontuvat yhteen juhlistaakseen vartaloitaan sellaisena kuin ne ovat.

”Peitämme itsemme glitterillä, koska glitter on niin näyttävä, kaunis ja se todella saa naiset haluamaan olla mukana tässä. Se on tapa olla alastomana ilman, että olet täysin alasti”, Mae perusteli glitterin käyttöä.

Valokuvat otetaan ”glitterkuvausten” aikana, joihin monipuolinen saapuu joukko naisia, joita yhdistää halu olla kehopositiivisia. Maen mukaan tavoitteena on näyttää monimuotoisuutta ja naiset toivovat, että Instagram-projekti näyttää, että jokainen vartalo on hyvä vartalo.

Mae kertoi Mashablelle, että projektin tavoite on näyttää naisille, että ”koosta, muodoista, vartalotyypistä, etnisyydestä ja painosta huolimatta, olet kaunis”. Mashablen mukaan projektin perustaja uskoo, että glitter vain korostaa jokaisen naisen vartalon luonnollista kauneutta.

”On tärkeää, että jokapäiväisiä ihmisvartaloita näytetään ja ne ovat esillä”, Mae sanoi.

Mashablen mukaan jokaiselle osallistuvalle naiselle ”glitterkuvaukset” tarkoittavat eri asiaa.

”Osalla naisista on ongelmia kehonkuvan kanssa ja tämä on fantastinen tapa auttaa matkalla itsensä hyväksymiseen, toisilla on henkilökohtaisia traumoja ja glitter on askel siihen suuntaan, että tuntee olonsa mukavaksi omana itsenään jälleen”, Mae kertoi.

Mae lisäsi, että osa naisista nauttii alastomana ja glitteröitynä olemiesta ystäviensä kanssa, koska se on tapa tuoda esille ”siskojaan” sekä auttaa toisiaan näkemään kauneutta kaikissa osallistujissa.

Mashablen mukaan ”glitterkuvaukset” ovat avoin tilaisuus ja järjestäjät toivovat mahdollisimman monen naisen tulevan mukaan.

”Se on niin vapauttava kokemus osallistujille ja kyse on oikeiden ihmisten näyttämisestä, oikeilla vartaloilla”, Mae totesi.

Maen mukaan jokaisella kuvauksiin osallistuneella naisella on omat tarpeensa anonyymiteetin ja sensuurin suhteen.

”Osan kasvoja ei julkaista ollenkaan ja osaa ei haittaa, että heidän kasvonsa näkyvät”, perustaja sanoi.

Mae lisäsi, että on tärkeää ottaa jokaisen tarpeet huomioon, koska osasta ei välttämättä tunnu soveliaalta, että heistä on internetissä alastonkuvia, joista heidät voidaan tunnistaa.

Alastonkuvien julkaisussa Instagramissa on riskinsä. Mashable kertoo, että Instagramin sääntöjen mukaan alastomuus ei ole sallittua, kuvat, joissa on sukuelimet ja lähikuvassa täysin alaston takapuoli, ovat kiellettyjä, kuten ovat myös jotkin kuvat, joissa nännit näkyvät.

Kehopositiivisuusprojektia varten tämä on kuitenkin riski, joka heidän on otettava. Mashablen mukaan tekijät kuitenkin pelkäävät, että kuvat poistetaan.

”Naisten nänneissä tai häpykarvoituksessa ei ole mitään loukkaavaa, mutta silti meidän täytyy varmistaa, että ne eivät näy”, Mae sanoi.

”Silti on pieni pelko, että kuvat poistetaan (ja niitä tiedetään poistetun) alastomuuden takia”, hän päätti.

Voit seurata projektia täällä.

Lähde: Mashable