Kaikista kyllästyneempiä työpaikalla ovat nuoret naiset.

Nainen, jos pyörittelet vain peukaloitasi tai meinaat nukahtaa työpisteesi ääreen, et ole ainoa. Kyselytutkimuksen mukaan nettisukupolveen kuuluvat naiset ovat pitkästyneempiä töissä kuin mikään muu ryhmä, kertoo Glamour.

Hieman alle puolet (48%) naisista kertoivat olleensa pitkästyneitä töissä, kun taas miehistä samaa sanoi 39 prosenttia. Udemyn teettämään kyselyyn vastasi tuhat kokoaikaista toimistotyöntekijää.

Glamourin mukaan kyselystä selvisi myös, että nettisukupolveen (milleniaalit, 1980-luvun ja 1990-luvun puolivälin välillä syntyneet) kuuluvat ovat kaksi kertaa enemmän pitkästyneitä töissä kuin suuriin ikäluokkiin (baby boomers, 1940-luvun puolivälin ja 1960-luvun puolivälin välillä syntyneet) kuuluvat.

Kyselyn mukaan nuorten naisten pitkästyminen töissä johtuu siitä, että he eivät koe työtään haastavaksi tai eivät koe omaavansa mahdollisuuksia oppia uusia taitoja. 29 prosentin mukaan sosiaalisen median häiriötekijät aiheuttavat myös pitkästymistä töissä.

Työtä ei voi kuitenkaan yksistään syyttää ja milleniaalien ura-asiantuntija Jill Jacinto onkin Glamourin mukaan huomauttanut, että töissä tulee olemaan luppoaikaa.

”Mutta nuorten naisten täytyy lopettaa sen odottaminen, että työtehtävät saapuisivat luokseen ja alettava miettiä, miten voivat itse tehdä enemmän”, Jacinto sanoi.

Uravalmennunstoimiston perustanut Hallie Crawford varoittaa, että tylsistyminen töissä vaikuttaa tuottavaisuuteen ja luovuuteen.

”Kun joku on pitkästynyt töissä, heillä on puute motivaatiosta panostaa enemmän tai asettaa ja tavoittaa uusia tavoitteita. Se vaikuttaa täyttymyksen tunteeseen töissä, mikä voi heijastua myös muihin elämän osa-alueisiin”, Crawford sanoi.

Glamourin mukaan on useita tapoja kuitenkin estää itsesään pitkästymästä töissä. Jos esimerkiksi sosiaalinen media on häiriötekijä, jätä puhelin laukkuun tai pidä se mahdollisimman kaukana itsestäsi ja lataa nettiselaimeen lisäosa, joka estää pääsyn sosiaalisen median sivustoille.

Crawfordin mukaan kannattaa muuttaa näkökulmaa ja kysyä itseältäsi, miltä työstäsi hyötyvistä ihmisistä tuntuu sen sijaan, että miettisit, miten työsi tai työprojektisi on niin tylsää.

”Muuttamalla näkökulmaa voit auttaa itseäsi tuntemaan enemmän inspiraatiota arkipäiväisiäkin tehtäviä kohtaan, jos keskityt työsi vaikutukseen laajemmassa näkökulmassa”, Crawford opasti.

Kolmas hyvä tapa pitkästymistä vastaan on hankkia mentori, joka voi olla esimerkiksi työkaverisi, joka auttaa sinua innostumaan työstäsi uudelleen. Tai jos sinulla on läheinen ystävä töissä, kuka on myös pitkästynyt, alkakaa yhdessä tehdä töitä pitkästymisen poistamiseksi sen sijaan, että vain voivottelisitte taukotilassa, kuinka työnne on niin ikävää.

Glamourin mukaan myös työpisteen laittaminen uuteen uskoon voi auttaa antamaan tuoretta ilmettä työntekoon. Värikäs kukkakimppu, valokuvia läheisistä tai vain värikäs pino muistilappuja voi jo tehdä paljon.

”Jos työtilasi on tylsä, se ei auta siihen, miltä työsi ylipäänsä tuntuu. Kun elävöität työpistettäsi ja teet siitä hauskemman ja inspiroivamman, se auttaa sinua tuntemaan olosi iloisemmaksi töissä”, Crawford neuvoi.

Myös uusiin ihmisiin tutustuminen omalla alalla voi olla apu taltuttaa pitkästyminen. Jacinton mukaan tavatessa samalta alalta uuden ihmisen, voi hänen intohimonsa työtä kohtaa saada sinut irti omasta pitkästymisestäsi.

”Ja kahvitapaamisen sopiminen toimiston ulkopuolelle on mainio motivaattori”, Jacinto sanoi lisäten, että koskaan ei voi tietää, mihin simppeli jutustelu voi viedä urasi.

Miten sinä estät itseäsi olemasta pitkästynyt töissä? Kommentoi alla!

Lähde: Glamour