Naiset pettävät todennäköisimmin 6 ja 10 vuoden välillä suhteen alkamisesta, paljastaa tutkimus

Miesten kohdalla yhtä tarkkaa ajankohtaa ei löydetty.

Tutkijat ovat paljastaneet tietyn ajankohdan, jolloin pitkissä parisuhteissa olevat naiset pettävät kumppaneitaan kaikista todennäköisimmin, uutisoi The Independent.

Tutkimuksen mukaan naiset ovat taipuvaisimpia uskottomuuteen oltuaan kumppaninsa kanssa yhdessä kuudesta kymmeneen vuotta. The Journal of Sex Research -julkaisussa ilmestyneessä tutkimuksessa havaittiin, että miesten kohdalla ajankohta on epätarkempi; suurin osa miehistä pettää 11 vuoden jälkeen.

Tutkijat tekivät kaksi erillistä tutkimusta, joissa oli mukana 423 osallistujaa, jotka täyttivät kyselyn siitä, kuinka tärkeäksi mielsivät houkutusten vastustamisen uskottomuuden suhteen. Heitä pyydettin myös määrittelemään, kuinka todennäköisesti he pettäisivät kumppaniaan tilaisuuden tullen.

The Independentin mukaan tutkimuksessa tultiin siihen tulokseen, että monet tekijät saivat ihmiset pidättäytymään pettämisestä, mutta yleisemin ne liittyivät haluun pitää moraalia yllä ja yksin jäämisen pelkoon.

Tutkijoiden löydökset naisten uskottomuuden suhteen todistavat ajatuksia, joita seitsemän vuoden kriisi -teoria on ikuistanut. Seitsemän vuoden kriisillä viitataan siihen, että parisuhteet alkavat kuihtua seitsemän vuoden jälkeen.

The Independentin mukaan kyse on trendistä, jota perinteisesti avioerotilastot ovat tukeneet osoittamalla, että monet pariskunnat eroavat seitsemän vuoden tienoilla. Britanniassa kuitenkin tilastojen mukaan eroon päättyneiden avioliittojen mediaani kesto vaihtelee 8,9 ja 12,2 vuoden välillä, kun taas Tilastokeskuksen mukaan Suomessa eroon päättyneiden ensimmäisten avioliittojen keston mediaani oli 10 vuotta vuonna 2015.

Vaikka nämä tiedot ylittävät pelätyn seitsemännen vuoden, kattavat ne osan siitä ajankohdasta, jolloin The Journal of Sex Researchin tutkimuksen mukaan naiset pettävät todennäköisimmin, ja tästä syystä The Independentin mukaan käy järkeen, että naiset pettävät todennäköisemmin juuri 6 ja 10 vuoden välillä.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Lähde: The Independent


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.