Naiset ottavat koronapandemian vakavammin kuin miehet – tutkimustulokset ovat ristiriidassa, kun kyse on suomalaisista

Miesten ja naisten on todettu käsittelevän koronapandemiaa eri tavalla.

Tätä on myös tutkittu, ja näistä yllättävistä tuloksista kerrotaan New York Post -uutissivustolla. Koska tulosten mukaan miehet ja naiset lähestyvät koronaviruksen varotoimia eri tavalla, saattavat miehet olla huonommassa asemassa. He nimittäin ovat suuremmassa vaarassa saada koronan kuin naiset, koska naiset noudattavat pandemian mukaan annettuja sääntöjä paremmin.

Tässä voi olla yksi syy siihen, miksi naiset ovat saaneet maailmalla vähemmän vakavia oireita tästä viruksesta. Suomessa kuitenkin tautiin on kuollut naisia enemmän kuin miehiä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tämänhetkisten tietojen mukaan 52 % tautiin kuolleista suomalaisista on ollut naisia.

Kertooko kuolleisuus jotain siitä, että suomalaiset miehet noudattavat pandemiaan liittyviä sääntöjä paremmin kuin muualla maailmassa? Esimerkiksi Statista-tietokannan mukaan Saksassa tautiin on kuollut enemmän miehiä kuin naisia, mutta tämä tieto ei kerro sitä liittyykö se siihen, kuinka koronaan suhtautuu.

New York Post -sivuston esittelemässä tutkimuksessa oli mukana yli 21 000 vastaajaa Yhdysvalloista, Australiasta, Itävallasta, Ranskasta, Saksasta, Italiasta, Uusi-Seelannista ja Iso-Britanniasta. Samoja sukupuolten mukaisia eroja löytyi myös erilaiset sosiaaliset ja psykologiset tekijät huomioiden.

Suurimmat erot miesten ja naisten välillä liittyivät käyttäytymiseen, jolla suojataan ennen kaikkea muita ihmisiä, kuten yskiminen kyynärpäähän. Sen mukaan miehet eivät silloin suojele muita taudin tarttumiselta yhtä hyvin kuin naiset.

Erot olivat pienemmät yhdessä asuvien avioparien keskuudessa, joten he toimivat todennäköisesti samojen näkemysten mukaan. Tämän tutkimuksen mukaan miehet tarvitsivat myös enemmän muistutuksia käsien pesemisestä kuin naiset.

Lähteet: New York Post, THL ja Statista


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.