Jokaisen meistä pitää nukkua, jotta ylipäätänsä pysytään elossa. Mutta entä jos tässäkin on poikkeuksia?

Kiinalainen nainen, Li Zhanying, väittää, että hän on nukkunut viimeksi ollessaan 5-vuotias. Häntä on tutkittu Pekingissä, jossa on todettu jo ainakin se, että hän ei pidä silmiään kiinni koskaan kuin korkeintaan 10 minuutin ajan. Lääkärit ovat erittäin hämmentyneitä tästä outosta tapauksesta, mutta jonkinlainen teoria tälle on jo löydetty.

Li on kotikylässään julkkis, ja moni on halunnut kokeilla valvoa öitä hänen seurassaan

Kun Kiinan itäisestä Henanin maakunnassa asuva Li kertoi paikallisille tiedotusvälineille, että hän ei ole nukkunut yli 40 vuoteen, tuli hänestä tuon pienen kylän julkkis. Hänen luultiin valehtelevan, joten moni halusi viettää hänen seurassaan kokonaisia öitä esimerkiksi korttia pelaten. Kyläläiset antoivat lopulta periksi unelle, mutta Li oli edelleen hereillä.

Aviomies hankki vaimolleen unilääkkeitä

Kun muut nukkuvat öisin, Li siivoaa kotiaan. Hänen aviomiehensä on hänestä hyvin huolissaan. Hän on hankkinut vaimolleen unilääkkeitä, mutta nekään eivät ole toimineet.

Li on myös hakenut unettomuudelleen lääketieteellistä selitystä, jota lääkärit eivät ole voineet antaa. Mutta jonkinlaisen diagnoosin hän on jo saanut. Lääkärien mukaan hän kyllä nukkuu, mutta eri tavalla kuin muut ihmiset. Kun lääkärit tarkkailivat tilannetta, jossa Li puhui miehelleen, huomasivat he, että Li:n silmistä tuli hitaat ja hän nukahti, vaikka hän ei lopettanut miehelleen puhumista.

Pitkiä aikoja Li ei silti tämänkään teorian mukaan nuku. Hänen silmänsä eivät ole koskaan kiinni kerralla yli kymmentä minuuttia. Kun ne ovat kiinni, hän nukkuu vähän samalla tavalla kuin unissakävelijät, joiden keho on aktiivinen nukkumisen aikana.  

Lähde: Mirror