Kun nenä toimii kunnolla, voi orgasmin saada todennäköisemmin.

Asiantuntijoiden mukaan naiset saavat todennäköisemmin orgasmin, jos he niistävät nenänsä ennen kuin harrastavat seksiä, kertoo The Sun -lehti. Tutkimuksessakin on lehden mukaan havaittu, että terävimmän hajuaistin omaavat naiset laukesivat kuusi kertaa todennäköisemmin.

Saksassa sijaitsevan Technische Universität Dresden -yliopiston tutkijat pyysivät 70 nuorta aikuista arvioimaan seksielämäänsä sekä hajuaistiaan. The Sunin mukaan tuloksista selvisi, että vain yksi seitsemästä naisesta, jolla oli ”heikoin” nenä, sai orgasmin seksin aikana verrattuna kuuteen seitsemästä naisesta, joilla nenä toimi paremmin.

”Korkea hajuherkkyys oli kytköksissä raportteihin miellyttävämmästä seksuaalisesta kokemuksesta sekä tiheämmin saaduista orgasmeista naisilla”, tutkija Johanna Bendas totesi.

Tutkijat ovat todenneet, että naiset ovat herkempiä kehon tuoksuille ja hormoneille, jotka laukaisevat kiihottumisen. Nenän tukkoisuus voi haitata mahdollisuutta saada orgasmi, joten asiantuntijat suosittelevat niistämään nenän ennen seksin harrastamista.

”Löydökset viittaavat siihen, että flunssa ja tukkoinen nenä voivat vaikeuttaa kiihottumista. Nenän niistäminen voi olla käytännöllinen strategia”, psykoterapeutti Phillip Hodson totesi.

”Oman seksiterapiatoimen perusteella tiedän, että terveiden naisten ja miesten keskuudessa voidaan parantaa seksuaalista reaktiota saamalla heidät tietoisesti haistamaan kumppaneitaan”, hän lisäsi.

Lähde: The Sun