Seksihalujen katoamisen taustalla voi olla jokin alle listatuista vaikuttavista tekijöistä.

Libido, seksihalut, ovat tavallaan kuin mieliala: toisina päivinä se on parempi, halut ovat korkeammalla ja toisina se on taas alhaisempi. Seksihaluihin vaikuttaa useat eri tekijät ja Popsugarin mukaan kaikkia niitä ei välttämättä edes tiedosta; uusi, vaativa työ voi viedä mehut tai muutos elämäntavoissa on voinut vaikuttaa siihen, kuinka paljon tekee mieli puuhata lakanoiden välissä.

Ymmärtääkseen paremmin, mikä voi aiheuttaa yllättävän laskun libidossa, Popsugar kysyi aiheesta lisensoidulta psykologi ja seksiterapeutti Stephanie Buehlerilta. Lue alta, mitä asiantuntijalla oli kerrottavana.

1. Alkoholi

Monet naiset voivat tuntea hieman enemmän himokkuutta toisen viinilasillisen jälkeen, mutta alkoholilla on päinvastainen vaikutuskin.

”Se voi turruttaa naisen fyysiset ja emotionaaliset tunteet ja näin saada hänen kiinnostuksensa seksin suhteen laskemaan”, Buehler sanoi.

2. Kivulias yhdyntä

Buehlerin mukaan saattaisit yllättyä, jos tietäisit kuinka moni nainen jatkaa kivuliaan seksin harrastamista, koska ajattelee, että seksin kuuluukin sattua. He eivät kuitenkaan tiedosta sitä, että se on merkki siitä, että jokin on pielessä – ei siis ihme, ettei seksin harrastaminen houkuta.

3. Stressi

Seksi on sekä fyysinen että henkinen asia ja jos et ole oikeassa mielentilassa, voi se haitata seksuaalista kiihottumista.

4. Kauna ja mielipaha

Jos olet huomannut, ettei seksin harrastaminen kumppanisi kanssa enää huvita, mitä syitä siihen. Usein kasautunut mielipaha ja kaunat asioista, joita ei ole sanottu ääneen, voivat olla suuri vaikuttava tekijä.

5. Lääkitys

Etenkin masennuslääkkeet voivat laskea seksiviettiä. Ne auttavat parantamaan mielialaa lisäämällä serotoniinin tasoja, mutta tappavat samalla libidoasi. Jos tämä pätee sinun kohdalla, puhu aiheesta lääkärisi kanssa.

6. Sairaudet

Buehler kertoi Popsugarille, etä esimerkiksi diabetekseen liittyy masennus, mikä voi vaikuttaa siihen, kuinka paljon seksi kiinnostaa. Buehlerin mukaan sen lisäksi esimerkiksi niveltulehdus voi vaikuttaa liikkuvuuteen ja aiheuttaa epämukavuutta, mikä tekee seksin harrastamisesta vaikeaa ja johtaa siihen, ettei sitä harasta niin usein.

Lähde: Popsugar