Nainen, kun nautit alkoholia, näytät paremmalta – tässä sille tieteellinen selitys

Jokainen tietää, että liika alkoholin nauttiminen ei tee hyvää terveydelle eikä ulkonäölle. Mutta kun nauttii alkoholia sopivan määrän, voi jopa näyttää paremmalta.

Sen olet varmasti jo kuullut, että kun juo alkoholia, toiset näyttävät silloin omiin silmiin paremmilta. Mutta tämä toimii myös toisinpäin, että alkoholin juominen tekee itsestäkin paremman näköisen. Se on ihan tieteellisestikin todistettu.

On tietty määrä alkoholia, joka saa näyttämään hyvältä

Bristolin yliopistossa Britanniassa tutkittiin, että miten alkoholin juominen vaikuttaa ulkonäköön. Tutkimuksessa oli mukana 40 opiskelijaa. Ennen kuin heistä osa joi alkoholia, heistä otettiin valokuva. Sen jälkeen he joivat lasillisen viiniä ja heistä otettiin taas kuva. Kolmas kuvakin otettiin sen jälkeen, kun he joivat toisen viinilasillisen.

Sen jälkeen kuvia katselivat tutkimuksessa mukana olevat opiskelijat, joille ei ollut juotettu alkoholia. He arvioivat kuvia ja kertoivat, kuinka viehättäviltä niissä olevat näyttivät. Niissä kuvissa, joissa oli juotu vasta ensimmäinen lasillinen, arvoitiin olevan viehättävimmän näköisinä. Kahden viinilasillisen jälkeen ei enää näytetty viehättävältä, joten tämän mukaan yksi lasillinen saa näyttämään viehättävältä.

Tieteelliset syyt sille, miksi alkoholi muuttaa ulkonäköä viehättävämmäksi

Tälle tulokselle löytyy myös tieteellisiä selityksiä. Yhden alkoholiannoksen jälkeen pupillit laajenevat juuri sen verran, että silmät näyttävät hyvältä, kun niitä katsoo. Yksi annos myös rentouttaa sen verran, että tulee mukava olo, joka myös saa näyttämään mukavalta muiden silmissä. Silloin posketkin punoittavat juuri sopivan verran, että se näyttää hyvältä, koska pieni puna poskissa saa näyttämään terveeltä.  

Kun juo toisen annoksen, alkaa tilanne muuttua. Silloin alkaakin näyttämään huonommalta, joten olisi hyvä jäädä siihen yhteen annokseen, jos tarkoitus on näyttää hyvältä.

Lähde: Yourtango


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.