Erilaiset tavat voivat auttaa lisäämään läheisyyttä ja vahvistaa suhdetta.

Yksikään parisuhde ei ole täydellinen ja jokaisessa on ylä- ja alamäkensä. Toisinaan suhteen aikana voikin tulla tunne siitä, että kumppani vaikuttaa etäiseltä ja suhde hiipuu.

Onneksi tilannetta voi kuitenkin korjata. Your Tango listasi seitsemän keinoa, joilla voit koettaa pelastaa suhteesi, jos kumppanisi vaikuttaa etäiseltä, ja suomensimme neuvot alle.

Unohda häiriötekijät

Jos kiinnität enemmän huomiota kumppaniisi, voi se herättää kipinän suhteessa uuteen eloon. Kun todella kuuntelet kumppaniasi, osoitat välittävän siitä, mitä hän sanoo ja tämä vuorostaan osoittaa hänelle, miten paljon häntä rakastat. Laita siis puhelin tai muut häiriötekijät sivuun, kun kumppanisi avaa sinulle tunteitaan ja ajatuksiaan. Häiriötekijöitä minimoimalla voitte myös saada yhteistä laatuaikaa ja keskittyä vain toisiinne.

Pieniä yllätyksiä arkeen

Parisuhteessa pienilläkin teoilla voi olla suuri merkitys. Esimerkiksi kumppanin yllättäminen aamupalalla vuoteessa tai jopa odottamaton suukko poskelle voi kertoa, kuinka paljon välität. Näiden arkea piristävien yllätysten ei tarvitse olla isoja ja kalliita asioita, vaan sellaisia pieniä tekoja, jotka voivat tehdä ihmeitä suhteenne tilanteen korjaamiseksi.

Kerro, miten paljon häntä arvostat

Kiitollisuus ja arvostuksen osoittaminen voivat tehdä myös ihmeitä parisuhteelle. Your Tangon mukaan onkin tärkeä tunnustaa ja osoittaa huomaannensa ne pienetkin tavat, joilla kumppanisi osoittaa rakkauttaan. Ne voivat olla todella arkisia asioita, mutta niiden huomioiminen kannattaa.

Älä oleta mitään

Olettaminen on yksi suurimpia myrkkyjä ihmissuhteissa. Ei siis pidä olettaa, että tietäisit mitä kumppanisi tuntee ja ajattelee, vaan kysy niistä häneltä ja ota selvää. Totuus voi ollakin jotain aivan muuta kuin oletit.

Työstä myös itseäsi

Your Tangon mukaan monet ihmiset painostavat kumppaneitaan muuttumaan, mutta parisuhteen pelastamiseen tarvitaan kumpaankin osapuolta. Siksi on syytä tehdä itsetutkiskelua ja miettiä, minkälaisia muutoksia tekemällä parisuhde voisi kasvaa ja vahvistua. Vaihda kumppaniisi kohdistuva negatiivinen ajattelutapa siihen, miten voisit itse kasvaa ja kehittyä.

Vaali turvallisuudentunnetta

Turvattomuus voi usein saada parisuhteet tuntumaan vuoristoradalta. Kun viettää vähemmän aikaa kumppanin kanssa tai tuntee etäisyyttä häneen, herää itsessä usein epävarmuus. Your Tangon mukaan kuitenkin epävarmuus voi aiheuttaa vakavia kommunikaatio-ongelmia, jotka voivat lopulta tuhota parisuhteen. Laita siis kumppaniasi useammin etusijalle, jotta suhteeseen kehittyy turvallisuudentunnetta.

Uskalla olla haavoittuvainen

Your Tangon mukaan haavoittuvaisuus on vaikein tapa pelastaa parisuhde, mutta se on myös tehokkain. Ilmaisemalla omat tunteet ja olemalla toisen kanssa haavoittuvainen voit löytää yhteyden kumppaniisi intiimimmällä emotionaalisella tasolla. Jotkut ihmiset kokevat vaistomaista tarvetta rakentaa suojaava muuri itselleen, jotta välttää näyttämästä tunteitaan kumppanilleen. Olemalla valmis ja halukas jakamaan tunteet kumppanin kanssa on kuitenkin paras tapa rakentaa luottamusta. Lisäksi avoimesti tunteistaan puhumalla kumppani pystyy itsevarmemmin lohduttamaan sinua, kun tietää mitä tunnet.

Tärkeintä on kuitenkin muistaa se, että kun todella omistautuu ymmärtämään kumppaninsa tunteita ja ajatusmaailmaa, voi murenevan suhteen vielä korjata.

Lähde: Your Tango