Suklaata kannattaakin syödä useammin, kuin moni on luullut!

Moni on oppinut ajattelemaan, että suklaa on epäterveellinen herkku, jota kannattaisi pikemminkin välttää. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, ainakaan tumman suklaan kohdalla.

Suklaan on nimittäin useassa eri tutkimuksessa todettu vaikuttavan positiivisesti terveyteen, varsinkin jos syöt suklaata tarpeeksi usein.

Jos pidät suklaasta, anna siis palaa!

 1. Suklaa tekee hyvää sydämelle
  Suklaan syöminen auttaa sydäntäsi. Ruotsissa tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että naiset, jotka söivät päivittäin yhdestä kahteen annosta tummaa suklaata, laskivat näin tekemällä sydänvikojen riskiä kolmanneksella. Eräs saksalaistutkimus puolestaan totesi, että jos syöt yhden palan tummaa suklaata päivässä, vähentää se sydänkohtauksen ja aivohalvauksen riskiä 39 prosentilla! Myös verenpaine laskee sen seurauksena. Vau!

 2. Auttaa painon pudotuksessa
  Yllättävää kyllä, mutta tumman suklaan nauttiminen tekee olosi kylläiseksi ja vähentää muiden rasvaisten, suolaisten ja sokeristen ruokien himoa, joten napostelet vähemmän!

 3. Ehkäisee diabetesta
  Kuulostaa oudolta, eikö vain? Italiassa tehty tutkimus kuitenkin osoitti, että yhden tumman suklaapatukan syöminen päivässä vähintään viidentoista päivän ajan vähensi elimistön insuliiniresistenssiä noin viidelläkymmenellä prosentilla!

 4. Vähentää stressiä
  Sveitsiläiset tiedemiehet suosittelevat, että stressin lievittämiseksi nakerretaan pieni määrä tummaa suklaata joka päivä vähintään kahden viikon ajan. Stressaavan työpäivän jälkeen, ota suklaa esiin ja nauti! Varmista kuitenkin, että se on tummaa suklaata, ei maitosuklaata. Suklaassa on oltava vähintään 70 prosenttia puhdasta kaakaota.

 5. Aivot toimivat tehokkaammin
  Voiko suklaa tehdä sinut älykkäämmäksi? Norjassa tehdyn tutkimuksen mukaan se voi. Tutkijat totesivat, että runsaasti flavonoleja sisältävää suklaata nauttineet ihmiset saivat korkeampia pisteitä kognitiivisissa arvioinneissa. Lisäksi toisessa Nottinghamissa tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että flavonolipitoisessa kaakaossa verenkierto aivoihin parani, mikä saattaa parantaa aivojen lyhyen aikavälin suorituskykyä.

Yllättäviä vaikutuksia, vai mitä?

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: All Women’s Talk