Rintaliivisi kiittävät, kun et pese niitä liian usein.

Jokainen on joskus kurkistanut alusvaatelaatikkoon ja pohtinut, voisiko viimeisiä, puhtaita rintaliivejä käyttää vielä yhden päivän lisää. Alla on asiantuntijoiden vinkit siihen, miten peset rintaliivisi oikein.

Älä pese jokaisen käyttökerran jälkeen

Jos peset rintaliivisi liian usein, siitä voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä.

”Liiallinen peseminen voi vahingoittaa joustavuutta, joka on tärkeä kunnon tuen saamiseksi liiveistä”, Lexie Sachs Good Housekeeping Institutesta kertoo.

Jos et ole todella hikinen, odota 3-4 käyttökertaa ennen pesua

”Pesu aina muutaman käytön jälkeen pitäisi riittää, mutta se riippuu aktiivisuutesi määrästä”, Sachs sanoo.

”Jos olet esimerkiksi ollut ulkona kosteana päivänä ja hikoillut paljon, on rintaliivit parempi pestä aiemmin. Toisaalta jos käytät rintaliivejäsi muutaman tunnin, sitä ei ehkä lasketa käyttökerraksi. Peseminen poistaa rasvat ja pöpöt, joita on kerääntynyt, joten mitä enemmän rasvaa tuotat, sitä useammin rintaliivit kannattaa pestä”, hän jatkaa.

Älä murehdi rintaliivien ”rotaatiosta”

Jos menet sekaisin, mitkä rintsikat olivat ylläsi eilen ja mitkä eivät, ei se haittaa.

”Käytössä pitäisi olla useammat rintaliivit, mutta samojen käyttäminen kahtena päivänä putkeen ei ole ongelma. Rintaliivien ottaminen pois yön ajaksi pitäisi riittää siihen, että ne palautuisivat muotoonsa ja joustavuuteensa. Jos sitä ei tapahdu 8-12 tunnin aikana, lisäpäivän odottaminen ei toisi kummoista muutosta”, Sachs sanoo.

Noudata pesuohjeita

Yleensä rintaliiveille on parempi hellempi pesu, mutta katso aina tarkemmat ohjeet rintaliiveistä.

”Jos päätät pestä ne koneessa lavuaarin sijaan, valitse hellävaraisin ohjelma, joka pesukoneestasi löytyy. Suosittelen myös pesupussia, jotta rintaliivit eivät väänny ja mene solmuun”, neuvoo Good Housekeeping Instituten Carolyn Forte.

”Ne auttavat myös estämään rintaliivien hakasia tarttumasta muihin vaatteisiin. Laita kuitenkin hakaset kiinni ennen kuin laitat ne pesukoneeseen”, Sachs jatkaa.

Vältä kuivausrumpua

Sachs suosittelee kuivattamaan rintaliivit ilman avulla tasaisella alustalla.

”Lämpö ja kuivausrummun liike voivat vahingoittaa rintaliivien muotoa ja joustavutta ja ripustaminen kuivumaan voi venyttää niitä”, Sachs kertoo.

Ennen kuin laitat rintsikat kuivumaan, varmista, että kupit eivät ole taittuneet tai muuten väärässä muodossa ja käytä pyyhettä ylimääräisen veden taputteluksi pois – älä kuitenkaan vääntele tai kääntele rintaliivejä. Sachs sanoo tämän idean olevan hyvästä myös urheiluliiveille.

Lähde: Good Housekeeping