Naisellinen glamourmeikki on takuuvarma valinta.

Glamourtyylinen meikki on aina hyvä valinta niin arkeen kuin juhlaankin. Korosta siis silmiesi väriä ja kasvojesi muotoja, äläkä jätä huulia huomiotta. Glamourmeikissä myös huulet saavat olla esillä, vaikka silmämeikki olisikin tummasävyinen. Katso alta tarkemmat vinkit!

Näin teet glamourmeikin:

Älä unohda ihonhoidon tärkeyttä

Ihon rasvoittuminen saattaa joskus johtua ihon liiallisesta kuivuudesta. Iho puolustautuu ja koittaa kosteuttaa itseään liiallisella talin ja rasvan erityksellä. Pidä siis huolta ihon riittävästä kosteutuksesta niinkuin puhdistuksestakin. Kasvovesi kannattaa ottaa päivittäiseen käyttöön mikäli sinulta ei vielä sellaista kaapista löydy. Kasvovesi palauttaa ihollemme normaaliflooran eli hyvän bakteerikannan, joka suojaa ihoamme. Kasvovesi myös neutralisoi ihomme PH-arvon. Tämän lisäksi kasvovesi viimeistelee puhdistuksen ja sulkee ihohuokosemme.

Pohjusta meikki hyvin

Pohjustus on yksi meikin tärkeimmistä asioista. Pohjustamalla meikin hyvin, meikki pysyy pidempään kauniina ja myös esimerkiksi luomivärien sävyt tulevat paremmin esiin hyvin pohjustetulla luomella. Meikin pohjustuksen jälkeen on tärkeää puuteroida iho, jotta meikkipohja kiinnittyy hyvin iholle. Puuterin valinta samoin kuin meikkivoiteenkin valinta saattaa joskus olla haasteellista. Vältä meikkivoiteita, jotka antavat mattapinnan ihollesi. Ne sisältävät usein talkkipitoista puuteria. Mikäli sinulla on kuiva iho, talkkipitoisia tuotteita kannattaa välttää.

Puutereita on olemassa neljää eri laatua. Kivipuuteri on hyvä valinta meikin korjailuun päivän aikana. Irtopuuteri on toinen vaihtoehto. Valitse tällöin hienojakoinen koostumus, ilman kuivattavaa talkkia. Mikäli sinulla on rasvoittuva iho suosittelen siligaa sisältävää puuteria, esimerkiksi monet hd puuterit ovat todella hyviä imemään ihosta rasvaisuuden ja kiillon viemättä ihon normaalia kosteustasapainoa. Kolmanneksi voit käyttää mineraalipuutereita. Ne ovat hienojakoisia, hieman peittäviä ja sopivat hyvin myös epäpuhtaalle iholle.

Valintasi voi olla myös meikkivoidepuuteri. Se on meikkivoiteen ja puuterin yhdistelmä, joka sopii kaikille ihotyypeille. Itse suosin kuitenkin käyttämään meikkivoiteen päälle erillisen puuterin joko irtopuuteri tai kivipuuteri makusi mukaan. Mikäli sinulla on juonteita tai kuivia kohtia kasvoillasi suosittelen käyttämään fluidimaista meikkivoidetta sekä hienojakoista puuteria, näin vältyt korostamasta ihosi virheitä.

Älä säästele hehkua

Lisää valoa kulmaluulle ja silmän sisänurkkaan. Tummassa meikissä valoa voi lisätä myös luomen keskiosalle. Älä unohda myöskään poskipäitä. Hyvän lopputuloksen saat valopuuterilla kasvoillesi. Silmille kannattaa käyttää hieman valoa heijastavaa vaaleaa luomivärin sävyä. Iltameikissä sävy voi olla kirkkaampi vaalea, kuin päivämeikissä.

Älä myöskään unohda varjostuksia. Esimerkiksi aurinkopuuterin avulla saat kasvojesi piirteet esiin päivämeikissä. Iltameikkiin kannattaa käyttää puuterimaista varjostusväriä.

Korosta reilusti silmiäsi

Glamourmeikissä voit korostaa reilusti silmiäsi. Tee banaanivarjostus esimerkiksi kylmällä tummalla ruskean sävyllä. Voit käyttää myös tuhkan sävyä. Iltameikissä sävy saa olla tummempi, eikä varjostuksia luomilla tarvitse häivytellä niin paljon kuin päivämeikissä.

Luomelle kannattaa valita kaksi tai kolme eri sävyä. Näin saat katseestasi intensiivisen ja kolmiulotteisen. Valon ja varjon leikillä silmiesi väri tulee myös upeasti esiin. Käytä kullan, kuparin ja hopean tai vaaleanbeigen sävyjä. Vaaleampi luomiväri luomen sisäosalla, puolivälistä alkaen, saa olla reilusti valoa heijastava. Voit halutessasi jatkaa luomivaossa varjostusta aina sisänurkkaan asti.

Rajauksilla saat silmiisi lisää tummuutta, ja iltaan rajaukset ovat oikein hyvä valinta. Älä tee tasapaksua viivaa yläluomen ripsirajaan, vaan paksunna rajausta hieman ulkonurkkaa kohti. Voit lisätä rajauksen halutessasi myös alaripsirajaan. Voit myös tehdä valkoisella meikkikynällä valkoisen rajauksen silmän sisäosalle. Näin saat silmiisi lisää näyttävyyttä, eikä meikistä tule liian tumma.

Meikkaa kulmat ja huulet

Korosta kulmiasi, mutta älä liikaa. Kynällä piirretyt, tarkkalinjaiset kulmakarvat ovat juuri menneet pois muodista. Korosta kulmiasi siveltimen ja puuterimaisen kulmavärin avulla. Halutessasi voit iltameikissä korostaa kulmiesi korkeinta kohtaa hieman kulmakynällä.

Rajaa huulet. Näin saat huuliesi muodon paremmin esiin. Voit esimerkiksi käyttää kiiltopunia päivämeikissä. Valitse jokin hillitty, hieman huuliesi sävyä korostava sävy. Pidä kuitenkin pääpaino silmissä. Iltameikissä voit puolestaan korostaa huuliasi enemmän. Valitse tällöin intensiivinen punainen tai ihana, lämminsävyinen puna kiiltohuuliasi korostamaan.

Yhteistyössä: