Maailma pursuaa käyttämättömiä esineitä ja turhaa roskaa.

Esimerkiksi tavarat voi kierrättää tai niitä voi uusiokäyttää. Omaa roskakuormaa voi myös pyrkiä tietoisesti vähentämään, ja roskat voi lajitella.

Nainen.com listasi muutamia hyviä keinoja tuoda ympäristöystävälliset valinnat osaksi omaa arkea ja elämää. Näillä vinkeillä voit pyrkiä vähentämään omaa ekologista jalanjälkeäsi.

Miksi käyttäytyisimme itsekkäästi, kun voimme tehdä niin paljon hyvää maailman eteen ja pelastamiseksi?

1. Lajittelu

Jos et lajittele roskiasi, aloita se tänään. Aloita helpoimmasta eli tavallisista roskista, biojätteestä, paperista/lehdistä ja pulloista. Siirry sitten astetta vaativampiin, kuten lasipulloihin, kartonkiin, lamppuihin, pattereihin ja metalleihin.

2. Kirpputorit

Kierrä kirpputoreja ja tee lyötöjä. Sen sijaan, että heittäisit tavarat roskakoppaan, vie ne kirpputorille tai kierrätyskeskukseen.

3.Valaistus

Sammuta aina valot, kun poistut huoneesta, jossa ei ole muita.

4. Sähkö

Irrota laturipiuhat pois seinästä, kun et lataa tietokonetta tai kännykkääsi.

5. Vesi

Kun olet suihkussa, ja peset tukkaasi, sulje vesihana vaahdottamisen ajaksi.

6. Käsien kuivaus

Kun peset kätesi yleisissä tiloissa, käytä vain yksi paperiarkki käsien kuivattamiseksi.

7. Tee-se-itse

Vanhoista esineistä, kuten puutuoleista, saa kuin uusia, kun ne esimerkiksi hioo ja pintakäsittelee uusiksi. Anna vanhoille tavaroille uusi ilme ja elämä.

8. Ompelukone

Hanki oma ompelukone tai edes neulaa ja lankaa kotiisi, jotta voit korjata omat rikkoutuneet käyttötavarasi, kuten vaatteet.

9. Pesuaineet

Kodin myrkyt ja pesuaineet voi pyrkiä korvaamaan luontoystävällisillä tuotteilla. Nykyisin kaupoissa on valinnanvaraa tököttien suhteen.

10. Roskaaminen

Jätä heittämättä roskat luontoon, koska ajattelet jonkun keräävän jätteesi. Kanna itse vastuuta ja kiikuta roskasi, jopa pureskeltu purkka, roskakoriin.

Mitä muita keinoja sinä keksit? Jaa kanssamme parhaat käytäntösi ympäristökuormituksen vähentämiseksi!