Asiantuntija antoi neuvonsa siihen, miten silmät saa parhaiten esiin.

Nyt kun lähestytään joulukuun puoliväliä, on pikkujoulukausi täydessä vauhdissa. Näissä juhlissa todennäköisesti jokainen haluaa olla parhaimmillaan, minkä takia moni pohtiikin sopivia vaatteita ja asusteita huolella etukäteen.

Monet naiset korostavat pikkujoululookissaan silmiä joko meikillä tai näyttävin silmälasikehyksin.

”Pikkujouluissa saa irrotella, ja moni haluaa näyttää vähän erilaiselta kuin arkena. Usein juhlan kunniaksi halutaan saada silmät esiin näyttävämmin kuin tavallisena työpäivänä”, kertoo optikko ja tuotejohtaja Tanja Korteniemi Specsaversilta.

”Moni silmälasien käyttäjä suosiikin juhlissa piilolinssejä, jotta säihkysilmät eivät jää kehysten taakse piiloon”, hän lisää.

Kertakäyttöpiilarit vaivaton valinta

Piilolinssit vai pokat, sitä voi moni pohtia, kun suunnittelee juhlalookiaan. Korteniemi suosittelee juhlakäyttöön kertakäyttölinssejä, jotka ovat aina puhtaat ja hygieeniset eikä piilolinssinesteiden kanssa tarvitse turhana läträtä.

Juhlien jälkeen pois heitettävät linssit ovat huolettomat käyttää. Korteniemen mukaan ylimääräistä piilolinssiparia on helppo kuljettaa käsilaukussa ja vaihtaa ne silmiin vaikka juuri ennen juhlaa.

”Piilolinssejä käyttävälle sopii näyttäväkin silmämeikki”, Korteniemi huomauttaa.

”Myös silmiä vahvasti korostavat irtoripset ovat nykyään juhlakäytössä yhä suositumpia, mutta silmälaseja käyttäessä ne saattavat takertua ikävästi kehyksiin tai hankautua linsseihin. Piilolinssit ovat tähän pulmaan hyvä ratkaisu”, hän toteaa.

Piilolinssejä löytyy nykyään joka lähtöön aina moniteholinsseistä alkaen, joten hyvästä näöstä ei tarvitse tinkiä pikkujouluhumussakaan. Kuivasilmäisen kannattaa Korteniemen mukaan varata käsilaukkuun kostutustippoja, jotta silmät pysyvät miellyttävän tuntuisina vaikka pikkutunneille asti.

Näyttävät kehykset viimeistelevät pikkujouluasun

Myös silmälasit voivat toimia pikkujoulujuhlissa mainiosti. Kun kehykset sointuvat asun tai meikin kanssa yhteen, ne antavat kauniille juhlalookille viimeisen silauksen.

”Silmälasit voivat olla myös upea asuste, joka viimeistelee kokonaisuuden. Juhlissa toimivat sekä hyvin kevyet että näyttävät, koristeellisemmat kehykset. Kun optikkoliikkeessä esimerkiksi tarjotaan kaksia laseja yksien hinnalla, onkin hyvä valita yhdet arkikäyttöön ja toiseen juhlaan”, optikko kertoo.

Juhlakehyksissä toimii hyvin hieman ylöspäin kaartuva, naisellisempi muoto, ja Korteniemen mukaan juhlalasien kanssa kannattaa olla rohkea ja valita erottuvat pokat, joissa saa olla enemmän väriä tai korumaisuutta kuin arkilaseissa. Silmälasien valinnassa tärkeintä on kuitenkin se, että ne sopivat omaan makuun.

Korteniemen mukaan on vanhanaikaista ajatella, että tietyille kasvonpiirteille sopisivat vain tietyntyyppiset lasit, ja merkittävämpää on se, miten lasit ilmentävät omaa tyyliä. Tämän lisäksi hän kiinnittäisi lasien valinnassa huomiota siihen, että kehykset ovat riittävän leveät ja linssiaukko tilava.

”Silmien tulisi voida näkyä lasien takaa, eikä jäädä kehyksen alle piiloon. Linssin muodolla voidaan sitten häivyttää tai peittää vaikka tummia silmänalusia tai korostaa tiettyjä kasvonpiirteitä. Oma tyyli on juhliin sopivien lasien valinnassa paras lähtökohta, sitä kautta löytyy kyllä jokaiselle sopiva muoto, väri ja koko”, Korteniemi muistuttaa.

Näin säihkysilmäsi pääsevät pikkujouluissa oikeuksiinsa:

  1. Mieti, millainen meikkisi tulee olemaan. Jos meikkaat juhliin mielelläsi voimakkaasti tai haluat kokeilla irtoripsiä, voivat piilolinssit olla silmälasien sijaan paras vaihtoehto.
  2. Huomioi silmälasikehyksiesi väri. Voisiko esimerkiksi huulipunassa tai luomivärissä hyödyntää samoja sävyjä? Kun kehykset ovat meikin kanssa sävy sävyyn, lopputulos vakuuttaa varmasti.
  3. Muista meikatessa, käytätkö plus- vai miinuslinssejä. Silmälasien pluslinssien läpi silmät näkyvät tavallista tarkemmin, joten meikki kannattaa tehdä erityisen huolella. Miinuslinssien kohdalla meikki saa puolestaan olla tehokkaampi, jotta silmät pääsevät oikeuksiinsa linssien takaa.
  4. Vaihtelu virkistää. Pikkujouluihin on mukava mennä hieman eri näköisenä kuin arjessa. Leikittele siis vapaasti meikillä tai näyttävillä silmälaseilla!