Erilaiset tavat on helppo omaksua osaksi suhdetta ja ne auttavat pitämään rakkautta yllä ja kukoistamaan.

Rakkautta pitää vaalia ja hoitaa, jotta sen liekki pysyy elossa. Onneksi on erilaisia asioita ja uusia tapoja, joita omaksua sekä tehdä yhdessä kumppaninsa, jotta side syvenee.

Bustlen mukaan tällaiset tavat ja vinkit ovat siitä hyviä, että niitä voi hyödyntää milloin tahansa, missä tahansa parisuhteen vaiheessa, ja ne voivat auttaa rakkautta kukoistamaan läpi vuosien. Erityisesti niistä voi olla apua silloin, jos kokee etäisyyttä kumppaniinsa, epävarmuutta tai on onneton suhteessa.

”Monet parit rutinoituvat ja parisuhde väljähtyy ja on ennustettavissa. Silloin parit kasvavat erilleen”, parisuhde- ja deittailuasiantuntija Jonathan Bennett kertoi Bustlelle.

”Voit aina kasvattaa sidettä ja kytköstä kumppaniisi ja sen voi saavuttaa monilla tavoilla”, hän lisäsi.

Bennettin mukaan jopa päätös vahvistaa suhdetta ja sidettä kumppaniin toimii itsessään jo tapana sen vahvistamiseksi.

”Ja se on merkki siitä, että parisuhde tulee olemaan onnellinen tulevina vuosina”, hän totesi.

Asiantuntijat listasivat Bustlelle erilaisia tapoja, jotka voivat tutkitusti auttaa rakkautta kukoistamaan ja suomensimme ne alle.

Halailkaa useammin

Jos parisuhteesi kaipaa jotain pientä piristystä, voi se auttaa, kun viettää enemmän laatuaikaa yhdessä ja on toisen lähellä intiimimmin, halaillen.

”Kun olet kumppanisi lähellä fyysisesti, se vapauttaa oksitosiini-hormonia. Se vahvistaa sidettä ihmisten välillä, mutta voi tehdä paljon enemmäkin, kuten luoda luottamusta ja lisätä anteliaisuutta”, Bennett sanoi.

Muistakaa katsekontakti

Kyllä, pelkkä toisiaan silmiin katsominen voi auttaa rakkautta kasvamaan ja kukoistamaan suhteessa, varsinkin jos sen tekee tarkoituksella.

”Tutkimukset ovat osoittaneet, että katsekontaktin pitäminen pidemmän aikaa voi lisätä rakkauden ja intohimon tunteita kumppania kohtaan”, Bennett kertoi.

Kannattaa siis tuijotella rakastaan silmiin.

Kokeilkaa uutta

Bennettin mukaan tutkimukset ovat osoittaneet, että uusien ja jännittävien asioiden kokeileminen yhdessä säännöllisesti lisää parisuhteen tyytyväisyyttä. Avainasemassa on uudet ja jännittävät kokemukset. Toisinaan suhteelle voi tehdä hyvää poistua mukavuusalueelta tai tehdä haastavampia asioita yhdessä kuin mennä ulos syömään ja elokuviin. Bustlen mukaan tämän on osoitettu tehostavan yhteyttä kumppaniin enemmän ja auttaa rakastumaan syvemmin.

Ilmaiskaa rakkautta ja arvostusta

Jos toista pitää itsestäänselvyytenä, voi se tuhota rakkauden. Osoittamalla arvostusta ja rakkautta, voi tältä välttyä. Deittailuasiantuntija Celia Schweyer suosittelee koettamaan piristää rakastaan yllättämällä hänet toisinaan jollainpienellä lahjalla tai palveluksella. Miten tahansa osoitatkin rakkautesi, voi sillä olla suuri merkitys suhteen kannalta.

Muistakaa kysyä asioita toisiltanne

Toisesta ihmisestä voi aina oppia jotain uutta, joten vaikka suhde olisi kestänyt jo vuosia, muistakaa silti kysyä asioita toisiltanne.

”Jatkuvasti opi yhä uudelleen, mitä hän toivoo, mistä hän unelmoi, mitä hän pelkää, mitä hän himoitsee”, kliininen psykologi Joshua Klapow kertoi Bustlelle.

”Älä oleta hänen olevan staattinen, muuttumaton – puhu hänelle asiasta”, hän jatkoi.

Kommunikoimalla enemmän, kysymällä asioita ja pitämällä toisenne ajan tasalla säännöllisemmin, tunnette toisenne läheisemmäksi.

Viettäkää aikaa enemmän yhdessä

Ajan viettäminen yhdessä on yksi helpompia tapoja auttaa rakkautta kukoistamaan. Klapow kehottaa tekemään asioita vain kahdestaan, sillä se tuo elämään asioita, jotka ovat ainutlaatuisia vain teille kahdelle. Tämä vuorostaan vaalii parisuhdetta.

Ratkaiskaa ongelmia yhdessä

Vaikka sinua houkuttaisi ratkoa ongelmia yksin, voi avun pyytäminen tehdä suhteelle hyvää. Klapow’n mukaan onnistuminen yhdessä ja ongelmien ratkaiseminen yhdessä tuo sinua ja kumppaniasi lähemmäs toisianne. Olipa ongelma mikä tahansa, lähestykää sitä parina, kuunnelkaa toistenne ideoita ja iloitkaa siitä läheisyydestä, mitä se aiheuttaa.

Kiinnittäkää huomiota ja antakaa huomiota toisillenne

Arjen kiireiden ja menojen keskellä voi olla vaikea antaa tarpeeksi huomiota omalle kumppanille. Toisiinsa keskittymällä voikin tehdä ihmeitä suhteelle.

”Päivittäin ottakaa mahdollisuus tukea toisianne, kehua toisianne, olla osa pienempiä tapahtumia toistenne elämissä. Säännölliset, pienet yhteydenotot vahvistavat sidettä ihmisten välillä ja voivat vahvistaa rakkautta”, Klapow selitti.

Olkaa empaattisempia

Bustlen mukaan voi olla vaikea osoittaa empatiaa kumppaniaan kohtaan, koska hänen kanssa viettää niin paljon aikaa ja on todella osana toisen elämää. On kuitenkin tärkeää, varsinkin vaikeina aikona, tehdä niin, sillä se auttaa rakkautta kasvamaan. Tämän voi aloittaa monella tapaa.

”Kiinnitä enemmän huomiota kumppanisi äänensävyyn ja eleisiin, joten opit tunnistamaan hänen mielialojaan ja tarpeitaan. Välitä, ole kiinnostunut sekä huomaavainen ja ymmärtäväinen”, Schweyer neuvoi.

Nähkää kokonaiskuva

Kun asiat menevät metsään, on helppoa syyttää toisiaan. On kuitenkin tärkeä pitää mieli avoinna ja nähdä kokonaiskuva.

”Todella usein parit jäävät jumiin tilanteeseen, koska on syvempiä, henkilökohtaisempia syitä, jotka eivät ole vielä tulleet esiin. Olkaa valmiita pohtimaan, onko teidät jumissa pitävä asia enemmän vakava henkilökohtainen ongelma, joka täytyy kohdata”, Klapow sanoi.

Olkaa rehellisiä siitä ja antakaa toisillenne tilaa ja aikaa itsetutkiskeluun.

Käsitelkää ongelmat, kun niitä ilmenee

Jotta rakkaus pysyy elossa ja kukoistaa, kannattaisi kummankin haluta estää kaunoja syntymästä kohtaamalla ongelmat ja riidat niiden ilmaantuessa.

”Kun kaksi ihmistä on yhdessä ja mahdollisesti asuu saman katon alla, on mahdotonta, ettei koskaan tule riitoja”, Schweyr muistutti.

”Mutta puhumalla toisillenne vakavalla ja ymmärtävällä tavalla, erilaiset mielipiteet epätodennäköisemmin johtavat riitoihin”, hän lisäsi.

Parisuhteet voivat olla vaikeita, mutta tekemällä tällaisia pieniä asioita, pitää se yllä tervettä ja vahvaa yhteyttä kumppaneiden välillä sekä antaa kummankin kokea olevansa rakastettu ja vaalittu.

Lähde: Bustle