Näin saat kofeiinin tehot parhaiten irti aamukahvistasi

Näin saat kofeiinista tehot parhaiten irti joka kerta, kun juot aamukahvia.

Moni on kofeiinikoukussa niin, ettei päivä lähde käyntiin ilman aamukahvia. Tietyillä tavoilla aamukahvista voi saada vielä enemmän irti kuin yleensä. Lue alta neljä vinkkiä, miten siinä onnistut.

1. Odota (ainakin) 15 minuuttia herättyäsi ennen kuin juot kahvia

Usein herättyä keho haluaisi jatkaa unia, minkä takia on luonnollista herätä väsyneenä. Tämä usein poistuu noin 15 minuutissa, mutta jos olet siinä ehtinyt jo juoda ensimmäisen kupin kahvia, se voi johtaa siihen, että nautit enemmän kofeiinia kuin oikeasti tarvitsisi.

2. Odota (ainakin) 1,5 tuntia kupillisten välillä

Monet juovat kupillisen kahvia eikä se tunnu missään. Niinpä he juovat toisen ja sitten vaikutus alkaa tuntua, mutta se ei johdu toisesta kupillisesta. Kofeiinilla kestää noin puoli tuntia ennen kuin se pääsee maksimitehokkuuteensa, joten oikeasti he tuntevatkin ensimmäisen kupillisen vaikutuksen. Toisen 30 minuutin jälkeen toinen kupillinen alkaa vaikuttaa.

3. Älä juo liikaa kahvia

Suurimmassa osassa 3,5 desin kupillisia kahvia on noin 200 milligrammaa kofeiinia ja tämä määrä riittää suurimmalle osalle ihmisistä pitämään heidät parhaimmassa suorituskyvyssään parin tunnin ajan, mihin päästessä kofeiini alkaa hiljalleen poistua kehosta. Yli 200 milligrammaa kofeiinia kahden tunnin aikana johtaa hyödyn vähenemiseen ja nostaa levottomuuden todennäköisyyttä.

4. Säästä se hetkiin, jolloin sitä todella tarvitset

Näin se siis toimii: Kun juot kupillisen kahvia – tai teetä, limsaa tai jotain energiaa tehostavaa juomaa – samaan aikaan joka päivä, aivosi alkavat odottaa sitä ja mukautua siihen etukäteen. Jonkin ajan kuluttua se tarkoittaa sitä, että säännölliseen aikaan nautittu aamukahvi ei anna sinulle tehostusta, vaan se ylläpitää aivojesi odotuksia – ja jos haluat jotain tehoja irti kahvistasi aivojesi siihen totuttua, joudut juomaan sitä enemmän, siksi kannattaakin olla tottumatta tiettyyn kahvirytmiin.

Lähde: Good Housekeeping


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.