Jos jatkuvasti käytät suoristusrautaa tai hiustenkuivaajaa, voivat hiuksesi kärsiä.

Erilaiset lämpökäsittelyt vauritoittavat hiuksia. PureWow’n mukaan ammattilaisten ensimmäinen neuvo vauritoituneet tai hauraat hiukset omaaville onkin se, että jättää lämpökäsittelyn vähemmälle.

Tämä voi kuitenkin tuntua lähes mahdottomalta ajatukselta, mutta onneksi on tiettyjä tapoja, joilla saat hiuksesi suoraksi ja sileämmäksi ilman suoristusraudan tai hiustenkuivaajan apua. PureWow listasi näitä tapoja ja suomensimme ne alle!

1. Vaihda oikeaan shampooseen ja hoitoaineeseen

Jos haluat suorat ja sileät hiukset, täytyy sinun käyttää sellaista shampoota ja hoitoainetta, joilla se onnistuu. PureWow’n mukaan sanat creamy ja moisturizing olisi syytä löytyä hiustenhoitotuotteiden kyljistä.

2. Käytä silottavaa hiusvoidetta tai -seerumia

Kun olet pessyt hiuksesi, purista niistä pois mahdollisimman paljon vettä ennen kuin laitat hiuksiisi silottavaa hiusvoidetta hiusten puolivälistä latvoihin. Jos hiuksesi ovat ohuet ja hennot, suihkauta niihin kevyttä, hiuksiin jätettävää hoitoainetta kaikkialle ja käytä sitten latvoihin hiusseerumia tai -öljyä.

3. Käytä hiustenkuivaajan kylmäasetusta

Hiustenkuivaajaa ei tarvitse unohtaa kokonaan, kunhan käytät sitä kylmäasetuksella, joka ei vahingoita hiuksia samoin kuin lämmön käyttäminen ja PureWow’n mukaan se auttaa sinua saamaan nopeasti sileän lopputuloksen. Osoita hiustenkuivaajan nokkaa alas ja laita jännitettä hiuksiisi sormien avulla tai harjalla, jotta saat hiuksia suoristumaan niiden kuivuessa.

4. Kokeile isoja papiljotteja

Pidemmät hiukset omaaville voi olla iloa myös isoista papiljoteista, kertoo PureWow. Ensin pestyä ja pyyhekuivattua hiukset, kiedo tasaisia osioita papiljottien ympärille ja kiinnitä ne klipseillä. Kun hiukset ovat kokonaan kuivat, ota papiljotit pois.

5. Viimeistele pörröisyyttä vähentävällä suihkeella

Jotta hiuksesi pysyvät paremmin sileänä ja suorana, suihkuta niihin pörröisyyttä vähentävää tai estävää seerumia tai suihketta.

Lähde: PureWow