Teetä nauttiessa noudatetaan tiettyjä sääntöjä siinä, miten tee kaadetaan kuppiin ja kuinka sitä sekoitetaan.

Jos haluat nauttia teesi kuin kuninkaallinen, on siihen nyt oiva mahdollisuus, sillä entinen kuninkaallinen hovimestari Grant Harrold on paljastanut säännöt, joita Britannian kuninkaalliset noudattavat. Business Insiderin mukaan Harrold oli osa Walesin prinssi Charlesin sekä Cornwallin herttuatar Camillan kotitaloutta ja hän edelleen asuu heidän Highgroven tiluksillaan, joten hän tietää mistä puhuu.

Entinen kuninkaallinen hovimestari paljasti täydellisen kuninkaallisen teekupillisen salaisuudet BBC Threen Miss Holland -komediasarjassa. Harroldin mukaan säännöt ovat seuraavat:

1. Kaada tee kuppiin teepannusta

2. Lisää maitoa vasta teen jälkeen, ei koskaan ennen

3. Sekoita edestakaisin sen sijaan, että tekisit pyöreää liikettä äläkä koskaan koske kupin reunoja lusikalla

4. Siemaile teetä kupista, älä ryystä

Harroldin mukaan perinne siitä, että tee kaadetaan kuppiin ensin, on peräisin 1700-luvulta, jolloin englantilainen keraamikko Josiah Spode päätti, että posliinikupit pitäis tehdä eläinten luusta, jotta ne eivät halkeilisi, kun kuumaa teetä kaadetaan kuppiin. Tästä eteenpäin tee ensin -tavasta tuli statussymboli kuninkaallisten ja yläluokkien keskuudessa sekä mahdollisuus esitellä heidän hienoa posliiniastiastoaan, kun taas alakerran palvelijat joutuivat laittamaan maidon ensin, jotta heidän saviastiat eivät halkeaisi kuumuuden takia.

Teen sekoittamisen tietylle tavallekin on oma selityksensä.

”Jos sekoitamme pyörivällä liikkeellä, voi syntyä myrsky kuppiin ja tee voi tulla reunojen yli, mitä ei koskaan pitäisi sallia”, Harrold kertoi Business Insiderille.

”Jos lusikka koskettaa kupin reunoja, siitä lähtee kilahdus ja emme halua sitä iltapäivän teepöytään”, hän jatkoi.

”Olen varma, että kuningatar nauttii hänen Assaminsa ja Earl Greynsä perinteisellä tavalla, tehtynä pannussa olevista teenlehdistä ja kaadettuna hienoon luuposliinikuppiin. Hän käyttää myös teesiivilää”, entinen hovimestari paljasti.

Harroldin mukaan on myytti, että kuninkaallisen perheen jäsenet nostavat pikkusormensa ilmaan, kun juovat jotain.

”En ole koskaan nähnyt sen tapahtuvan, en kertaakaan”, Harrold painotti.

Jos teen kanssa haluaa nauttia kakkusia ja leipiä, on tässäkin omat sääntönsä.

”Kuninkaallinen tapa syödä skonssi on joko halkaista se veitsellä tai ksäin ja laittaa kermavaahdon ensin ja sitten hillo”, Harrold kertoi.

”Jos hänen kuninkaallinen korkeutensa on vieraillla Cornwallissa, hän laittaisi hillon ennen kermavaahtoa tai Devonissa kermavaahto olisi ensin ja sitten hillo, koska sillä tavoin he toimivat ja kuningatar on erittäin diplomaattinen hieno nainen”, Harrold päätti.

Lähde: Business Insider