Nautitko tyydyttävästä seksielämästä nykyisessä parisuhteessasi? Jos vastaus on ei, et ole ainoa.

Tutkimus on paljastanut, että puolet parisuhteessa olevista kokee saavansa elämänsä huonointa seksiä nykyiseltä kumppaniltaan, kertoo Metro. Kyselynä toteutettuun tutkimukseen vastasi 2 000 seksuaalisesti aktiivista henkilöä Yhdysvalloista.

Tällainen suhtautuminen nykyiseen seksielämään ei suinkaan johdu siitä, että menneitä seksikumppaneita katsoisi ruusuisten lasien läpi. Yksi viidestä vastaajasta kertoi olevansa täysin tietoinen siitä, että heidän aiempi seksielämänsä ei ollut järin kehuttava.

Metron mukaan yksi viidestä vastaajasta paljasti kokeneensa yli 10 todella kauheaa seksikokemusta elämänsä aikana. Keskimäärin vastaajilla oli ollut tällaisia seksikokemuksia seitsemän.

Lelo-brändin teettämässä kyselyssä myös ilmeni, että näitä huonoja seksikokemuksia ei helposti unohda. 69 prosenttia vastaajista kertoi, että niin hyvä kuin huono seksi on yhtä unohtumatonta.

Puhumalla ja huumorilla helpotusta

Millaiset asiat tekevät seksikokemuksesta huonon? Metron mukaan kiusallisuus ja seksivammat ovat yksi tekijä, mutta tutkimuksesta on saatavilla yksi tärkeä oppi: kommunikointi, rehellisyys ja päin mäntyä menneiden hetkien kuittaaminen nauramalla ovat avainasemassa paremman seksielämän kannalta.

”Kiusallisissa seksivammoissa tai -tarinoissa on vain sitä jotain, joka saa nauramaan huolimatta siitä, miten vakavasti ottaa itsensä”, Lelon glabla brand manager Sara Kranjcec Jukic kommentoi.

Jukicin mukaan takaapäin-seksin aikana sattuneet vahingot, seksin keskeyttäminen pissalla käymisen takia tai hetki, kun kadut kokeilunhalukkuuttasi ovat asioita, jotka ovat osa jokaisen seksielämää.

”Mitä enemmän näitä tarinoita kerrotaan ei-tuomitsevalla ja humoristisella tavalla, sitä hauskempaa kaikilla on. Elämä ei ole elokuvaa – seksi aitojen ihmisten välillä on aina jonkin verran kiusallista eikä kukaan voi välttyä siltä, joten sitä on turha hävetä”, Jukic totesi.

Kerro ja näytä, mistä pidät

Jukic kertoi Metrolle, että kun olet oikean ihmisen kanssa, ei seksin aikana voi tapahtua mitään sellaista, jota ei voisi kuitata huumorilla ja jopa mahdollisesti myöhemmin käyttää hauskana anekdoottina.

”Hyvää seksiä on silloin, kun osalliset parhaansa mukaan kuuntelevat omaa kehoaan, kiinnittävät huomion kumppaniinsa ja eivät ota itseään niin vakavasti. Rentoudu ja nauti”, Jukic sanoi.

Mikä sitten neuvoksi, jos seksi nykyisen kumppanisi kanssa on huonointa, jota olet kokenut? Vastaus on tietysti asiasta puhuminen.

Sinun ei tarvitse sietää huonoa nautintoa, vaan sen sijaan kerro ja näytä kumppanillesi, mikä tuntuu sinusta hyvältä sekä kerro, millaiset asiat kiihottavat sinua. Muista myös kertoa hänelle rehellisesti, jos hän tekee jotain, joka ei toimi sinulle tai saa fiiliksesi lässähtämään kesken kaiken.

Lista avuksi keskustelun avaamiseksi

Seksiasiantuntija Asa Baavin mukaan avoin kommunikaatio ja molemminpuolinen kunnioitus ovat erittäin tärkeitä seksin saralla.

”Jos sinua hermostuttaa, aloita hitaasti ja totuttele keskusteluun. Jakakaa toisillenne asioita, joista todella sytytte”, hän neuvoin.

”Keskittykää siihen, mikä toimii ja mistä pidätte, mikä johtaa siihen, että kumppanisi tekee niin enemmän”, hän jatkoi.

Baavin mukaan toinen kätevä tapa aloittaa keskustelu fantasioista, omista rajoista ja kiihottavista asioista on tehdä kyllä/ei/ehkä-lista. Listalle kirjoitetaan seksuaalisia tekoja, joita tulee mieleen, ja sitten yhdessä kumppanin kanssa merkitään jokaisen kohdalle kyllä, ei tai ehkä merkikisi siitä, miten itse suhtautuu kyseisen teon kokeilemiseen.

”Tämä voi olla seksikäs ja hauska tapa oppia tuntemaan toinen paremmin sekä tutustua sellaisiin asioihin, joita ei välttämättä ole tullut aiemmin harkinneeksi. Muistakaa leikitellä asian kanssa ja olla ottamatta sitä niin vakavasti. Jos joku juttu ei ota osuakseen, ottakaa se huumorilla ja jatkakaa eteenpäin”, Baav kehotti.

Lähde: Metro