Tutkimukset ovat osoittaneet erilaisia tapoja, joita äitien kannattaa omaksua.

Monet äidit saattavat olla todella ankaria itseään kohtaan ja he pelkäävät epäonnistuvansa vanhempana, kun laittavat ruoaksi kaupan eineksiä ja eivät rajoita tarpeeksi lasten ruutuaikaa. Parempana vanhempana oleminen ja onnellisten lasten kasvattaminen ei kuitenkaan liity tällaisiin seikkoihin, joista monet vanhemmat voivat itseään syyllistää.

Jos kuitenkin mietit, miten voit varmistaa kasvattavasi lapsistasi onnellisia, on alle listattu 5 äideille suunnattua, tutkimuksiin pohjautuvaa vinkkiä.

Mene töihin

New York Times on siteerannut Harvard Business Schoolin tarjoamia todisteita siitä, että lapset hyötyvät, kun äiti on töissä.

”25 eri maasta kotoisin olevan 50 000 aikuisen avulla toteutettu tutkimus paljasti, että työelämässä olevien äitien tyttäret opiskelivat enemmän, olivat todennäköisemmin töissä ja valvovissa rooleissa sekä saivat parempaa palkkaa”, tutkimuksessa todettiin.

Uraäidit voivat tehdä myös palveluksen tuleville miniöilleen, sillä töissä käyvien äitien pojat todennäköisemmin viettävät aikaa lapsista ja kodista huolehtien ja pyrkivät menemään naimisiin töissä olevan naisen kanssa. Työelämässä oleminen voi olla myös siunaus lasten terveydelle. Berlin Social Science Centerin tutkimus selvitti, että tyypillistä kokopäivätyötä tekevät äidit optimoivat lastensa painoindeksin.

”Kouluikäisten lasten (8-14-vuotiaat) keskuudessa liikalihavuuden riski laski, kun äiti teki töitä 35-40 tuntia viikossa verrattuna lyhyempiin (1-24) tai pidempiin (41 tai enemmän) työviikkoihin”, tutkimuksessa selvisi.

Laita lapset nukkumaan todella aikaisin

Vanhemmat, jotka laittavat jälkikasvunsa nukkumaan auringon laskiessa (tai kesällä hyvissä ajoin ennen kuin se laskee) saavat nauttia enemmän omasta ajasta ja sen lisäksi heidän lapsensa kukoistavat.

”Tutkimus jatkuvasti osoittaa, että laittamalla lapset nukkumaan aikaisin on hyvästä heidän fyysiselle, emotionaaliselle ja kognitiiviselle kehitykselle”, Melinda Wenner Moyer toteaa Slaten sivuilla.

Yksi hänen siteerama tutkimus osoitti, että eri-ikäisten keskuudessa myöhäinen nukkumaanmenoaika ja vanhemman läsnäolo lapsen nukahtaessa olivat vahvimmin negatiivisesti kytköksissä raportoituihin unirytmeihin. Tutkimus osoitti myös, että yli 3-vuotiaat lapset, joilla ei ole johdonmukaista nukkumaanmenaikaa, kertoivat saavansa nukuttua vähemmän. Toinen Moyerin siteeraama tutkimus selvitti, että taaperot, jotka menivät nukkumaan hyvissä ajoin ennen kello 21, nukkuivat 78 minuuttia enemmän kuin ne, jotka menivät nukkumaan myöhemmin.

Laita puhelin pois

Illinoisin osavaltionyliopiston perhe- ja kuluttajatieteiden proseffori Brandon McDaniel tutkii yhteyttä teknologiaan koukussa olevien vanhemien ja siitä johtuvien lasten käytösongelmien välillä. Tällä ilmiöllä on nimi, technoference. Chicago Tribunen mukaan McDanielsin tutkimuksen tulokset 170 yhdysvaltalaisvanhemman avulla osoittivat, että vanhemmat, jotka kertoivat ongelmallisesta tai koukuttavasta teknologian käytöstä (katsoivat usein puhelintaan, tunsivat olevansa hukassa ilman puhelinta tai turvautuivat puhelimeen, kun olivat yksinäisiä), kertoivat myös heidän suhteensa lapsiinsa keskeytyvän. Nämä keskeytykset johtivat lasten kiukutteluun, sisäänpäin kääntymiseen tunteiden kanssa, osoituksiin aggressiivisesta käytöksestä tai itkukohtauksiin.

Laula lapsillesi

Laulamisen hyödyt ylittävät lähentymisen lapsen kanssa. Montrealin yliopiston tutkimus osoitti, että vauvoille laulaminen pitää heidät rauhallisena kaksi kertaa pidempään kuin heille puhuminen. Toinen tutkimus, jonka toteuttivat Stanfordin yliopiston lääketieteellisen psykiatrit, selvitti äidin äänen kuulemisen laukaisevan lapsessa prososiaalisen reaktion. Tämän tutkimuksen mukaan lapsen neurologisen reaktion vahvuus äidin äänen kuultuaan ennusti lapsen sosiaalisen kommunikaation kykyjä.

”Tiedämme, että äidin äänen kuuleminen voi olla tärkeä emotionaalisen lohdun lähde lapsille. Tässä me osoitimme sen taustalla olevan biologisen kytköksen”, tutkimusta johtanut tohtori Daniel Abrams sanoi.

Iso-Britannian Institute for Neuro-Physiological Psychology -instituutin johtaja Sally Goddard Blythe toteaa tuutulaulujen ja lastenlorujen laulamisen vauvoille olevan tärkeä edeltäjä myöhemmälle koulumenestykselle ja emotionaaliselle hyvinvoinnille. Toiset asiantuntijat ovat sanoneet, että se korostaa lasten matemaattisia ja tieteellisiä kykyjä. Bonuksena tässä on se, että vauvat ovat yhtä innoissaan äidin laulamisesta, lauloipa hän sitten tuoreita hittibiisejä tai lastenlauluja.

Ole aktiivinen lasten kanssa

Cambridgen yliopiston tutkimus on osoittanut, että aktiivisilla äideillä vaikuttaa olevan aktiivisia kouluikäisiä lapsia, joilla vuorostaan on todennäköisemmin hyvät terveystulokset kuin vähemmän aktiivisilla ikätovereillaan. Tutkimus osoittaa vääräksi oletuksen siitä, että kaikki lapset ovat luonnostaan kuntoilijoita. Sen sijaan tutkijat näkivät suoran, positiivisen kytköksen lasten fyysisen aktiivisuuden ja äitien fyysisen aktiivisuuden välillä: mitä enemmän äiti liikkui, sitä aktiivisempi lapsi oli.

Lähde: HuffPost