Työnantajat ovat paljastaneet työntekijöiden kertomia syitä poissaololleen.

Monilla ihmisillä on tapana ilmoittaa töihin, ettei pysty tulemaan paikalle, koska on kipeä, vaikkei todellisuudessa olisi sairastunut. Tätä kikkaa käytetään muun muassa univelkojen paikkaamiseen, asioiden hoitamiseen tai viikonlopun aloittamiseen aiemmin.

HuffPostin mukaan tästä on tullut niin yleistä, että CareerBuilderin teettämä kysely paljasti yli kolmanneksen kokopäiväisistä työntekijöistä menevän töihin kipeänä, jotta voivat jättää sairauspäiviä käytettäväksi niihin aikoihin, kun voivat paremmin.

CareerBuilderin vuosittain kysely selvitti, että 40 prosenttia työntekijöistä oli väittänyt olevansa sairaana, vaikka oli oikeasti terve ja 38 prosenttia työnantajista oli tarkistanut työntekijöidensä tilanteen. HuffPost kertoo, että 43 prosenttia pomoista oli onnistunut narauttamaan sairastamisestaan valehdelleen työntekijän sosiaalisen median avulla.

Osa työntekijöistä valehtelee työnantajilleen paremmin, kun taas toiset ovat antaneet varsin kahjojakin selityksiä sille, miksi eivät pääse töihin. HuffPostin mukaan kyselyyn vastanneet työntekijät paljastivat kuulleensa muun muassa tällaisia selityksiä:

– Karhu oli työntekijän pihalla ja hän ei uskaltanut tulla ulos.

– Työntekijän täytyi sopia uusiksi aika manikyyriin, koska yksi hänen tekokynsistään irtosi.

– Työntekijä jätti kaikki vaatteensa itsepalvelupesulaan eikä hänellä ollut mitään puettavaa.

– Ulkona oli auringonpimennys ja työntekijä ei ollut varma, onko turvallista poistua kotoa.

– Koira nielaisi työntekijän autonavaimet, joten hän joutui odottamaan, että ne tulevat ulos.

– Työntekijä ei pystynyt mahtumaan työasuunsa ja soitti, ettei voi tulla töihin, koska on lihava.

– Työntekijä mursi kätensä painimalla naiskehonrakentajan kanssa.

CareerBuilderin tilaaman kyselyn toteutti Harris Poll ja siihen vastasi 2 257 HR-johtajaa ja työntekijöiden palkkaamisesta vastaavaa henkilöä sekä 3 697 työntekijää. Voit tutustua kyselyn tarkempiin tuloksiin täällä.

Lähde: HuffPost