Jos päätäsi särkee, se voi johtua siitä, että et ole juonut tarpeeksi kahvia.

Kahvissa on kofeiinia ja jos sitä ei saa tarpeeksi, voi siitä tulla vieroitusoireita. Niin ei kuitenkaan ole pakko käydä, jos osaat huijata aivojasi. Vaikka kahvin kohtuullisesta käytöstä ei ole yleensä haittaa, aiheuttaa kofeiini siltikin riippuvuutta ja oireita, jos lopettaa yhtäkkiä kahvinjuomisen.

On tehty uusi tutkimus, jonka avulla on löydetty ratkaisu, jolla pääsee eroon ärsyttävistä kofeiinin vieroitusoireista. Tällä ratkaisulla saadaan poistettua kofeiininhimo ja se ei vaadi kahvinjuontia tai ainakaan sellaisen kahvin, jossa on kofeiinia.

Tutkimuksessa nimittäin todettiin, että jos juo kofeiinitonta kahvia, on silläkin mahdollista vähentää kofeiiniriippuvuutta. Tätä testattiin koehenkilöillä. Osa heistä luuli juovansa kahvia, jossa on kofeiinia. Heille ei tullut kofeiiniriippuvuuteen liittyviä oireita, vaikka eivät kofeiinia saaneetkaan.

Lopulta huomattiin, että riippuvuutta ei tullut senkään jälkeen, kun tiedettiin, että juotiin kofeiinitonta kahvia. Tätä voi jokainen itse kokeilla, että tuleeko pelkän kofeiinittoman kahvin juomisesta päänsärkyä tai muita oireita, joita kofeiiniriippuvuus on tähän mennessä aiheuttanut.

Kofeiinittoman kahvin juominen on hyvä idea myös hyvien yöunien kannalta. Vaikka sitä joisi myöhään illalla, se ei valvota eikä estä nukahtamista yöunille.

Lähde: Mirror