Mitä vanhempia ollaan sitä yleisempää on, että aamulla herätessä ei peilistä enää katso kovin hehkeä nainen. Mutta osa siitä voi olla ihan omaa syytä, koska se voi johtua osittain myös omista huonoista elintavoista.

The List -sivustolla kerrotaan miten omiin tapoin kannattaa tehdä muutoksia, jotta aamuisin silmät eivät olisi turvonneet ja silmänaluset tummana. Se vaatii sitä, että huolehdit tätä herkkää kasvojen aluetta paremmin, joka saattaa monilla unohtua muiden kasvojen osien huolehtimisen jälkeen. Osa näistä ongelmista johtuu geeneistä, mutta niiden vaikutusta voi yrittää estää.

Suojaa silmienympärystä auringolta, kuten muutkin kasvojesi osat

Aurinkovoiteen käyttö on yksi asia, jota ei kannata unohtaa. Aurinko vaikuttaa myös silmien ympäristöön. Jos se on jo päässyt vaikuttamaan, kannattaa laittaa silmien ympärille tuotteita, jotka korjaavat auringon aiheuttamia vaurioita. Sellaisissa tuotteissa on mm. C-vitamiinia ja kojihappoa. Levitä tuotetta aamulla, mutta myös illalla, jolloin se imeytyy yön aikana, kun nukut. Sijoita myös hyvään aurinkorasvaan, jotta vältyt uudelta altistumiselta.

Tummien silmänalusten vähentäminen hyvillä yöunilla

Lepo tekee hyvää monella eri tavalla, mutta kun nukut hyvin, se voi myös vähentää tummia silmänalusia. Jos silmäsi ovat aamulla turvonneet ja aluset tummat, et ehkä ole saanut levätä tarpeeksi. Siksi kannattaa miettiä, että nukutko tarpeeksi hyvin. Muista myös pitää huoli siitä, että et yön aikana kärsi nestevajauksesta. Sekin näkyy aamulla silmissäsi.

Vähennä maitotuotteita tai kokeile kurkumauutetta

Myös maitotuotteiden vähentäminen auttaa silmien turvotuksen ja alusten tummien kohtien vähentämiseen. Jos sinulla onkin allergia, jonka takia silmäsi ovat turvonneet? Silloin kannattaa kokeilla ottaa antihistamiinia. Osa niistä voi väsyttää, joten ne kannattaa ottaa ennen nukkumaanmenoa.

Voit myös laittaa kurkumauutetta silmiesi ympärille esimerkiksi illalla ennen nukkumaanmenoa, joka voi auttaa, koska se vähentää silmien tulehduksia. Voit kokeilla myös klassista keinoa, jossa silmien päälle laitetaan pakastekylmät lusikat. Tämä kannattaa tehdä yön jälkeen vasta aamulla, jos silmät ovat turvoksissa.

Kun käytät näitä apukeinoja, sinun ei ehkä tarvitse turvautua peitevoiteen käyttöön, jotta saa silmien ympäryksesi näyttämään paremmilta.   

Lähde: The List