Koeta näitä vinkkejä, josko kuukausittainen verenvuoto muuttuisi helpommaksi kestää.

Valitettavasti PMS-oireita, eli premenstruaalisyndroomaa, kuukautisia edeltäviä psyykkisiä ja fyysisiä oireita, ei voi täysin parantaa, saati sitten kuukausittaisia kuukautisia. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö oireille voisi tehdä jotain.

Kokeile alle listattuja keinoja oman olon helpottamiseksi:

1. Lasillinen viiniä

Yhdysvaltalainen tutkimus osoitti, että kohtlainen alkoholin kulutus – kuten lasillinen viiniä – oli kytköksissä harvempiin päänsärkyihin kuukautisten aikana.

2. Hieronta

Mikä tahansa hieronta lisää verenkiertoa ja helpottaa jännitteitä pitkin kroppaa. Jos kuukautiset aiheuttavat kramppeja, kannattaa hieronta keskittää vyötärölle, sillä se voi auttaa oloa.

3. Juo maitoa

Tutkimuksen mukaan naiset, jotka juovat neljä tai useamman annoksen kevyttä tai rasvatonta maitoa päivässä omasivat 46 prosenttia alhaisemman riskin PMS-kipuihin kuin naiset, jotka joivat maitoa vain annoksen viikossa.

4. Käy salilla

Liikunta voi auttaa lievittämään kolotuksia ja kipua. Entä jos ei juoksumatolla kuntoilu kiinnosta? Tutkimuset ovat saaneet selville, että Yoga Nidran harrastaminen säännöllisesti voi auttaa lieventämään liiallista kipua tai runsaita kuukautisia.

5. Popsi pinaattia kun Kippari-Kalle

Pinaatissa on paljon magnesiumia ja rautaa, jotka molemmat voivat estää PMS-stressiä ja estää migreeniä.

6. Nuku selälläsi

Muut nukkumisasennot laittavat lisäpainoa kohdullesi, joka vain saa PMS-kivuista voimakkaammat. Selällään makaaminen vähentää painetta, joten voit nukkua paremmin.

7. Kokeile akupunktiota

Erään tutkimuksen mukaan akupunktio vähensi PMS-oireita 78 prosentilla tutkimukseen osallistuneista. Toinen, tuoreempi tutkimus selvitti, että naiset, jotka saivat K-vitamiinipistoksia akupunktion aikana kokivat vähemmän kuukautiskipua.

8. Ota monivitamiineja

Valitse sellaisia, joissa on paljon E-vitamiinia tai olennaisia rasvahappoja. Reproductive Health -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan kyseiset ravintoaineet vaikuttavat prostaglandiinireseptoreihin, joiden on uskottu aiheuttavan kramppeja.

Lähde: Women’s Health