Parisuhteen päättäminen voi aiheuttaa monille päänvaivaa, mutta myös epävirallisemman suhteen päättämisessä on ongelmansa.

Mistä tiedät, milloin on aika heittää niin sanotusti pyyhe kehään tyypin kanssa, jota olet tapaillut, mutta suhteenne ei ole vielä virallinen?

Alla olevat merkit voivat antaa siitä vihiä:

1. Kun hän laittaa viestiä, et tunne perhosia vatsassasi. Et tunne oikeastaan mitään, kun hän ottaa yhteyttä.

2. Perustelet pitkään ystävillesi, miksi oikea ratkaisu on päättää suhde. Teet sitä siitä huolimatta, että ystäväsi ovat myöntäneet, ettei suhteenne vaikuta etenevän mihinkään.

3. Hän ei ole huomaavainen sängyssä – vaikka olet maininnutkin asiasta. Kaksi minuuttia yhtä asentoa, mies on tyytyväinen ja alkaa katsoa tv-ohjelmia ja sinä et taaskaan saanut mitään iloa petitouhuistanne.

4. Hän ei ole huomaavainen muuallakaan. Sinä teet kaikki suunnitelmat ja olet se, joka odottaa hänen oltua jälleen myöhässä treffeiltänne. Toistuvia tällaisia kertoja ei lopulta enää saa anteeksi, vaikka kuinka pyytäisi.

5. Hän ei kysy perheestäsi. Tai töistäsi. Tai edes millainen päivä sinulla oli.

6. Hänestä ei tunnu mukavalta puhua tunteista. Miehillä monesti on vaikeuksia puhua tunteistaan, mutta se ei tarkoita sitä, että sinun pitäisi tyytyä siihen, että et saa koskaan kuulla, kuinka paljon sinusta välitetään ja kuinka söpö/hassu/älykäs tai muuta vastaavaa olet.

7. Sinulla ei ole turvallinen olo hänen kanssa. Jos olet jatkuvasti epävarma hänen tunteistaan tai hän ei saa oloasi tuntumaan turvalliselta, ei häneen kannata tuhlata aikaa.

8. Lähestyt tulevaisuutta koskevia keskusteluita varoen. Ei, nyt ei ole kyse mistään avioliittopuheista vaan ihan muutaman kuukauden päähänkin liittyvistä suunnitelmista. Et uskalla kysellä häneltä esimerkiksi kesään liittyen mitään, jotta hän ei säikähdä.

9. Maksat aina kaiken. Kummankaan ei kuulu maksaa kaikkea vaan olisi parempi, että se jakaantu tasaisesti. Ei ole kuitenkaan hyvä merkki, jos sinä maksat aina elokuvaliput, ravintolaillat sun muut.

10. Hän valittelee köyhyyttään ja tuhlaa sitten baarissa 50 euroa huoletta. Eihän se toisaalta ihme ole, ettei ole varaa mihinkään, kun baarissa tarjoaa juomat kavereille ja on viihteellä vähän väliä.

11. Hän ei tee ollenkaan pieniä, ajattelevaisia tekoja, joita ne, jotka todella välittävät ja ovat valmiita näyttämään sen, tekevät. Esimerkiksi hän antaa sinun hakea kaupasta päivällisainekset eikä itse osallistu asiaan mitenkään, edes tuomalla ruokajuomaa.

Lähde: Cosmopolitan