Hiusten harmaantumiselta ei voi ikävä kyllä kokonaan välttyä, mutta tiettyjen elämäntapojen ja ruokien avulla harmaantumista voi hidastaa. Oletko kokeillut näitä?Hiusten harmaantuminen on monen mielestä ikävä vaiva, varsinkin jos harmaantuminen tapahtuu jo melko nuorella iällä. Jos hiuksesi ovat jo ehtineet harmaantua, et voi ikävä kyllä tehdä jo harmaantuneille hiuksille mitään, paitsi värjätä ne piiloon.


Jos hiuksesi eivät kuitenkaan vielä ole ehtineet harmaantua, on sinulla mahdollisuus hidastaa ja lykätä harmaantumisprosessia oikeiden elämäntapojen ja ruokien avulla. Esimerkiksi ravintoaineiden puutostilat, stressi ja tupakointi ovat asioita, jotka saavat hiuksesi harmaantumaan ennenaikaisesti. Kannattaa siis pyrkiä paitsi lopettamana tupakointi ja vähentämään stressiä elämässään, pitää myös huolta siitä, että saat tarpeeksi kalsiumia, rautaa, proteiinia, B- ja D-vitamiineja sekä sinkkiä.

Seuraavien ruokien syöminen on tärkeää, jos haluat estää hiuksiasi harmaantumasta.

 1. Sitrukset
  Sitrushedelmien sisältämä C-vitamiini ja foolihappo edistävät kollageenin tuotantoa ja edistävät muillakin tavoin hiustesi värin pysymistä.

 2. Kimchi
  Tämä korealainen kaalista valmistettu herkku ja muut fermentoidut ruuat ovat hyviä paitsi vatsallesi, auttavat ne myös estämään hiuksiasi harmaantumasta.

 3. Munat
  B12-vitamiinin puutteen on osoitettu eräässä tutkimuksessa johtavan hiusten ennenaikaiseen harmaantumiseen. Ja munissahan B12-vitamiinia löytyy, joten kananmunat kannattaa ottaa osaksi ruokavaliotasi!

 4. Linssit
  Linsseissä on paljon proteiinia, ja ne ovat erinomainen ruoka, jos haluat panostaa hiuksiisi!

 5. Tumma suklaa
  Tumma suklaa sisältää muun muassa rautaa, ja on hyvä lisä hiustesi ylläpitoon!

 6. Lohi
  Lohi on tunnettu omega-3-rasvoistaan sekä D-vitamiinistaan, ja tätä kalaa suositellaankin syötävän, jos haluaa pitää hiuksistaan huolta.

 7. Tummanvihreät lehtikasvit
  Kokeile vaikkapa lehtikaalia ja pinaattia, ja hiuksesi todellakin kiittävät!

Toki pitää muistaa, että hiusten harmaantuminen riippuu usein pitkälti myös geeneistäsi, joten ruokakaan ei voi pelastaa hiusväriäsi kaikelta. Edellä mainituista ruoista voi kuitenkin olla apua taistelussasi harmaita vastaan, ja ne tekevät hyvää koko kehollesi, ei pelkästään hiuksillesi!

Jaa artikkeli myös ystävillesi, jotka eivät halua harmaita hiuksia!

Lähde: Health Digest